Реклама / Ads
17| 7805 |19.01.2014 ПОЛИТИКА

Даниел Вълчев: Социалистите няма да имат 2 листи

.
Източник: Булфото
С Томислав Дончев ако седнем на маса може от 10 въпроса да се разберем по 8. Но въпросът е друг. Той опира до това кое е ляво и кое дясно. „България на гражданите” се роди като алтернатива на ГЕРБ, това заяви бившият образователен министър Даниел Вълчев.
 

 

Той подчерта в ефира на Нова телевизия, че близостта между „България на гражданите” и ГЕРБ е много малка, повече са различията между тях. „Близостта ни е по отношение на искането на предсрочни избори. България се нуждае от реформи в много сектори. ГЕРБ не се справи с въпроси като здравеопазването, с образованието, с пенсионната система”, критикува Вълчев.

 

Другото различие между политическите формирования е по отношение на парламента. „Ние предлагаме следващия парламент да бъде къс, за да има Велико народно събрание”, посочи представителят на „България на гражданите”. Той изтъкна, че се предвижда вътрешен референдум за това с кого да си партнира движението за в бъдеще.

 

Представата на Дончев за разчупване на статуквото се състои в „преосноваването на отношенията между граждани и политици”. „Трябва да се намери модела, в който тази връзка да бъде изложена на показ”, допълни бившият министър по управление на евросредствата. 

 

Двамата опоненти коментираха и ситуацията в БСП. „По отношение на АБВ става въпрос за вътрешнополитически конфликт. Първанов е страхлив. Там няма да има 2 листи и ще има компромиси”, смята Вълчев.

 

„АБВ не възприемам като дворцов преврат. Това говори, че левицата не е капсулирана”, пък е мнението на Дончев.

 

Вълчев коментира темата за незаконните СРС-та. „Подслушването е нещо,  което съпътства целия български преход. Борисов първо каза, че не е имал такива разговори, но после казва, че е подслушван. Къде е истината?

23 години се случват едни и същи скандали. Може би този, който идва на власт, се заразява с едни и същи бацили. Трябва да проветрим стаята”, посъветва човекът на Кунева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 129| 20881 |28.07.2013 „Червената ти връзка сърцето ми пръска” разбуни социалистите . 59| 13552 |02.05.2013 А. Тодоров: Даниел Вълчев и Галина Маринска са източвали най-голямата фирма на Първо главно . 63| 7460 |28.11.2012 Яне Янев: Даниел Вълчев е болонката на Станишев . 14| 6375 |31.10.2012 И социалистите с комисия за борба с корупцията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads