Реклама / Ads
6| 7639 |27.02.2018 ПОЛИТИКА

Димитър Делчев: Ако утре Гинка реши да дръпне шалтера на правителството, тя ще го направи

.
Димитър Делчев Източник: БГНЕС
Несериозно е стратегически сектор за България да се управлява от една малка пазарджишка фирма. Зад рамото на Гинка наднича някой друг. Категорично процедурата за продажба на ЧЕЗ не е прозрачна. Ако утре Гинка реши да дръпне шалтера на Борисов, тя ще го направи. Токът сваля и качва правителства.
 
Това каза председателят на „Движение България за гражданите“ Димитър Делчев пред bTV. Според него ДАНС трябва да направят проверка на сделката и на това дали тя е честна.

„Трябва да е ясно кой прави тази сделка. Това е разпределението за 3 милиона българи.  Пълна безотговорност е, истинските собственици не са тази. Няма логика при интерес на големи играчи на терена, ЧЕЗ да се купува от една дребна фирма на пазара. Няма логика много неща в България да се продават, а собственикът да не се знае. Това задкулисие ще го платим всички ние през цената за тока. Очаквам тя да се повиши“, категоричен е Делчев.

Той коментир и състоянието на дясното в страната: „Притеснява ме, че се чертаят изкуствени разделителни линии в дясно. Интерес от това имат ГЕРБ, защото нямат полза от модерна десница. В Реформаторския блок има две различни тенденции - едната по-скоро към ГЕРБ, другата да се създаде нова десница. Такива течения има и в другите десни партии. Нужно е да обединим усилия, за да разбием порочния кръг. Не бих застанал зад управление на БСП, но не и зад една пълзяща диктатура. Искаме върховенство на закона и борба с корупцията. Нужно е да начертаем червена разделителна линия и десните да застанем от едната страна. Ще продължаваме да отстояваме политическия си дневен ред“, каза още председателят на движението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 23577 |24.02.2018 Велизар Енчев: Някога Цветелина, днес Гинка! Горката Теменужка! Изгоря като бушон. . 3| 6382 |11.10.2017 Димитър Ганев: Войната между президента и премиера няма да се задълбочи . 0| 8425 |29.10.2015 Фандъкова: Димитър Дилчев е работещият кмет за район „Студентски“ . 1| 6918 |29.10.2015 Пламен Нунев, кметовете на Русе, Иваново и Ценово дадоха своята категорична подкрепа за Димитър Славов в Бяла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads