Реклама / Ads
40| 7390 |09.12.2010 ПОЛИТИКА

Б. Димитров за АБВ: Нов бардак не се прави само с нови чаршафи

.
Б. Димитров
Натопиш ли си веднъж дупето в политиката, явно няма излизане оттам, коментира министърът. Бойко Борисов приличал на Стефан Стамболов по строене на магистрали. Имало цяла фалшификаторска индустрия за документи; на актове за раждане заради удостоверяване на български произход.

Аз съм министър, а не свободно плаваща валенция, затова не мога да коментирам всякакви въпроси, пък и нямам достатъчно информация, каза по ТВ7 в "Бодилник" министърът без портфейл Б. Димитрови и напомни, че отговарял и за вероизповеданията.

Дим Дуков сега щял регистрира източноправославна християнска църква, извести в тази връзка министърът, който изпревари новината, че бившият монах Дамаскин станал епископ. Вероизповеданията са освободени от мита и акцизи, което е много удобно, коментира министърът.

Малко ли е да строиш магистрали, след като предишното на тройната коалиция не построи нито километър, каза Димитров. Бойко Борисов приличал на Стефан Стамболов по строене на магистрали. Тракия била магистралата, свързваща ни с Европа, а пътят е живот, казали още римляните. В неговата програма пък стояло строителство на храмове, при това не само православни. Трансформация станала в България след премахване на жителството, увеличили се градовете, набъбнали кварталите, в тях нямало църкви и сега се строяли. В "Младост", 200-хиляден град, нямало нито една църква.

След като има полицейски синдикат, защо да няма и попски, коментира новината за това Димитров. Според него това било законно. Не били правени осигурителни вноски на духовни лица. 280 лв била свещеническата заплата. Разчитало се преди всичко  на отчисленията. На българските свещеници по света се помагало, каза още министърът без портфейл.

В нашия кабинет млади хора станаха министри, дава им се шанс
, но Калинка е била в МЗХ като експерт още от предишното управление, коментира Димитров случая с Калина Илиева. Той каза, че цяла индустрия имало за фалшифициране на документи, това се правело и с актове за раждане, които удостоверявали произход. Затази година около 15 хиляди външни българи са получили гражданство. От Македония били най-много - от началото на 2000 г. към 65 000 имали гражданство от всичките 1 милион и 500 хиляди македонски българи.

БАН си остава, но се установява контрол върху средствата на една автономна институция. Естествено, че БАН не може да се оправя сам финансово при тази структура и голяма централна шапка с огромни заплати на академици, член-кореспонденти и т.н., обяви Димитров. Когато държавата дава пари, трябва да знае как се харчат, коментира той.

Още не знам какво е АБВ - политически проект ли е, организация за натиск ли е, само видях хората, но не ме интересува, каза Димитров и напомни хърватската поговорка, че нов бардак не се правел само с нови чаршафи. От година и половина той не бил разговарял с президента. Накрая Димитров обобщи, че натопиш ли си веднъж дупето в политиката, явно няма излизане оттам.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 7389 |08.10.2010 Бриго иска да е президент; бил от Перник като Г. Димитров и Г. Първанов . 76| 9380 |08.07.2010 ДСБ прати Първанов до Димитров и Живков . 2| 5387 |08.02.2010 М. Димитров: Президентското вето е измъчен текст . 14| 5627 |08.11.2009 Марин Райков: Димитров нанесе щети в преговирите ни с Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads