Реклама / Ads
27| 7716 |08.10.2010 ПОЛИТИКА

Бриго иска да е президент; бил от Перник като Г. Димитров и Г. Първанов

.
генерал Бриго Аспарухов
Настоящият президент нямал нужда от БСП за новия си ляв проект, смята генералът. Според него Б. Борисов пък щял да се кандидатира и за треньор на националния отбор по футбол, и за президент, и за премиер.
 

БСП отдавна, постепенно и упорито губи своя образ на изразител и защитник на онази част от обществото, която наричаме лява или бедна, казва в интервю за 24 часа ген. Бриго Аспарухов. Партията престана да говори с езика на хората си. Изхвърли от речника си думи и изрази като "експлоатация на труда" например. Лява партия, която престане да говори за това, която престане да гледа към своите класици, тоест изхвърли идеологията и в политиката, и в икономиката, не гледа към социалната политика, независимо от историческия период на развитието на страната, се превръща в неавтентична партия, твърди още генералът.

Единственият утвърден държавник с богат политически опит, произлизащ от левицата и вече оглавявал БСП, е Първанов, съобщава Аспарухов. Президентът имал два пътя, след като изтече вторият му мандат. Единият е да се затвори в държавния си офис с няколко сътрудници и да твори. Вторият път, който генералът, а и вероятно много хора, предпочитали, бил Първанов да включи своя интелектуален и политически потенциал в създаването на нова формация. Дали тя ще е широко гражданско движение, или нова партия, било без значение. Въпросът бил, че сега България имала крещяща нужда от такъв проект - силно социален, който да привлече много хора и да бъде градивна, конструктивна алтернатива на това управление.

На въпроса дали самият Аспарухов би се кандидатирал за президент, генералът обяснява, че Перник имал голям принос в политическата история на България с хора като Георги Димитров, Георги Първанов... "Казах, че Перник може да създаде традиция и в избора напрезидент на България. Защо следващият да не е пак от Перник? Това предизвика логичния въпрос на журналистите бих ли се кандидатирал. Отговорих: "Ако България има нужда от мен - да." Динамиката на политическите процеси невинаги може да се предвиди, така че всичко може да се очаква", обявява Бриго Аспарухов. Според него Бойко Борисов ще се кандидатира и за треньор на националния отбор по футбол, и за президент, и за премиер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 107| 14107 |04.10.2010 Виденов се връщал в политиката, искал дуел с Първанов . 64| 7557 |17.09.2010 В. Сидеров: Костов иска да събори Борисов . 37| 5805 |14.02.2010 Русия иска обяснения от страната ни за ракети . 37| 8062 |15.11.2009 М. Заимов: Българинът иска юмруци, а не демокрация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads