Реклама / Ads
21| 7331 |26.11.2010 ПОЛИТИКА

Доган, Станишев и Петков били национални съкровища

.
Иван Костов
Така Иван Костов нарече тримата политици, заради продължаващата им охрана от НСО. Премиерът Бойко Борисов призова лидера на ДПС да си поеме разходите.
 

Охраната на лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Ахмед Доган и бившия вътрешен министър Румен Петков е скъпа, но дори 1% да има риск, те трябва да бъдат охранявани. Това коментира премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Иван Костов по повод продължаващата охрана от НСО на тримата депутати. Борисов обясни, че охраната на Доган и Петков е заради заплахи, а тази на Станишев - заради това, че е бивш министър-председател. Премиерът заяви, че не бива да се отменя охраната заради икономически съкращения.

„Политическата дестабилност и икономическите загуби на държавата ще бъдат в стотици хиляди пъти по-големи, ако случайно има дори един процент тези лица да бъдат застрашени, да се случи нещо с техния живот. Да, скъпо ни е, но този риск като професионалист бих го поел - да харчим повече пари", коментира премиерът Бойко Борисов.

„Излиза, че и тримата са някакво национално съкровище. И вие милеете над най-скъпо платения хидрогеолог на страната. Той има такива огромни възможности да изкара пари, да поеме поне част от тази охрана. Аз не споделям, че те са националното съкровище. Призовавам г-н Станишев: „Драги ми Станишев, свалете сам охраната си!", каза от парламентарната трибуна лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Признавал съм ви винаги като много добър оратор и начина, по който най-саркастично в случая „ме чукнахте", беше абсолютно правилен. Аз се надявам, че особено г-н Доган, с този огромен хонорар поне би могъл да каже „дайте да си платя за охраната", да има морал. В случая аз съм изправен пред вас, от една страна, да защитавам това "национално съкровище", а, от другата страна, е рискът, че не дай, Боже на това „национално съкровище" му се случи нещо, политическата отговорност ще падне върху нас", смята Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 7598 |25.11.2010 Т. Дончева: Борисов си отмъщава на Петков за нещо . 37| 5837 |22.11.2010 Р. Петков: Цветанов да каже разработвал ли е Танов . 31| 9567 |17.11.2010 Р. Петков: Ю. Рот ошамари Танов и Цветанов, осветлявайки ги като свои източници . 61| 8262 |14.11.2010 Румен Петков: Г. Първанов е най-солидният и почтен бг политик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads