Реклама / Ads
42| 6759 |16.01.2015 ПОЛИТИКА

ДПС стартира президентската кампания на Б. Борисов

.
Усмивките от кафенето се пренасят и в президентската надпревара...
Лидерът на ДПС Лютви Местан официално стартира предизборната кампания на Бойко Борисов за президент. В сутрешния блок на Нова тв (водещи Ани Цолова и Виктор Николаев, които заради негово участие при тях в бТВ напуснаха медията) Местан ясно заяви, че Борисов се държал като президент. Босът на движението потвърди мнението на някои анализатори, които предричали президентския пост на лидера на ГЕРБ.
 
Още е рано да говорим дали ще подкрепим г-н Борисов в кампания за държавен глава, но за нас е важно, че той осъди възродителния процес, категоричен е Местан.

Като по даден знак, веднага един сайт, известен като Йерихонската тръба на пеевщината, разпространи прокламация от три точки - защо Борисов трябва да стане президент.

Първата е да изрита "чехльото", мистър Бийн от "Дондуков" 2. Борисов щял да изкупи вината си, че е лансирал Плевнелиев за поста, като сам седне в стола му. 

 

Втората причина била, че повече от 15 години Бойко Борисов е българският политик с най-висок рейтинг. Въпреки всички разкрития за сикаджийското му минало, скандали като "Мишо Бирата”, повечето българи си искали „бате Бойко”. За "Булгартабак" нито дума...

И трето: Като държавен глава Борисов щял да е гаранция, че е най-добре да станем президентска република.

 

Пред журналисти в Париж преди дни премиерът Борисов заяви, че е решил проблема с медиите, като е спрял да контактува с тях. Това очевидно не пречи на пеевските издания да го заливат с шербет, както правеха преди периода, когато ТОЙ щеше да го арестува и убива в ареста, както сам Борисов разкри.

 

Анализатори смятат, че Местан е огласил нещо, за което вече има уговорка между Доган и Борисов. Ранното стартиране било с цел да се покаже, че вота е предрешен и участието на други кандидати е безмислено. Освен това чрез Борисов ДПС се връщало във властта като незаобиколим играч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5673 |13.10.2014 Стартират пазарлъците за кабинет . 10| 6476 |05.09.2014 Предизборната кампания започва със срещи, дарения, песни и представяния . 35| 7083 |01.03.2014 Предизборната кампания на БСП - от врата на врата, по френски . 151| 39003 |11.07.2013 С 10 млн стартира партията на Саша Безуханова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads