Реклама / Ads
1| 6776 |08.03.2018 ПОЛИТИКА

Емирът на Катар се видя у нас с Радев и Борисов

.
Емирът на Катар е на първо държавно посещение у нас по покана на българския държавен глава. Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани обсъди възможностите за насърчаване на двустранните инвестиции и бизнес контакти с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.
 

Утвърждаването на България като регионален център на информационните технологии в Югоизточна Европа и бързото развитие на телекомуникациите и туризма създават предпоставки за привличането на инвестиции от Катар в тези области, е общата позиция на президента Румен Радев и шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани. Държавният глава е заявил желанието на страната ни да бъде сключен двустранен договор за доставка на природен газ от Катар, както и да използва опита им в изграждането на интермодални пристанища.

 

Възможностите за сътрудничество в сферата на икономиката, енергетиката, транспорта, туризма и селското стопанство обсъдиха президентът Румен Радев и емирът на Катар.

 

След официалната церемония по посрещането, шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани прояви желание да се разходи из центъра на София и заедно с президента Радев разгледаха някои от забележителностите на столицата.

 

В присъствието на емира на Катар и на българския премиер бяха подписани документи за сътрудничество в енергетиката, културата и спорта, както и между университетите на двете държави. 38-годишният Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани е роден в столицата на Катар - Доха. Завършва средно образование във Великобритания и британския Кралски военен колеж.

 

Има звание на офицер от въоръжените сили на Катар. През 2003 г. е определен за престолонаследник, след като по-големият му брат се отказва в негова полза.

Заема властта през 2013 г, след като баща му абдикира. Тогава той е на 33 години и е най-младият държавен глава в региона.

 

Обича спорта, играе тенис и футбол, привърженик е на „Манчестър Юнайтед".

Владее английски и френски, чете древноперсийски, ценител е на френското изкуство и култура. Има три жени и десет деца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9200 |08.03.2018 Велислав Минеков: Конвенцията не мина. Може да пребием балдъзата . 13| 9920 |07.03.2018 Костадинов пред Фрог: Правителството на Борисов е вредно и продажно, поискахме оставка . 6| 7091 |07.03.2018 Скандал в парламента за Конвенцията и сделката за ЧЕЗ . 12| 7412 |07.03.2018 Елена Йончева: ГЕРБ създава феодални схеми във всеки град

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads