Реклама / Ads
0| 5462 |27.06.2015 ПОЛИТИКА

Ерменков: На народа му писна да плаща цялата сметка за тока

.
Таско Ерменков
„Хората избраха нас през 2013 г., защото Борисов искаше да увеличи драстично цената на тока”- това заяви пред БНТ депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков в коментар за поредното увеличение на цената на тока.
 
За свършеното от социалистите в областта на енергетиката от кабинета Орешарски, Таско Ерменков припомни, че въпросният кабинет е бил сформиран, след като хората са свалили правителството на Борисов, именно заради желанието на неговия кабинет да увеличи драстично цената на тока. „Ние започнахме да управляваме страната, защото на българския народ му бе омръзнало да плаща цялата сметка“, припомни случилото се през 2013 г. Ерменков. БСП е предотврати увеличението на цената на тока с 25%, дори я намали с 5%

Таско Ерменков бе категоричен, че каквито и да са били грешките на правителството на Орешарски, фактите сочат, че именно БСП е предотвратила увеличението на цената на тока с 25%, като дори цената е била намалена с 5%. Ерменков каза също, че по времето на кабинета „Орешарски“, ДКЕВР за първи път в историята ни е въвела ограничене на американските централи и дала препоръки на БЕХ да започне предоговаряне на условията за тях. „Следващото ръководство обаче се отметна от решението и призна на американските централи разходи в размер на около 400 млн. лв. Ако ние като политици тогава се бяхам обеденини против практиките на централите, които реализират над 40% печалба от енергетиката ни, може би сега нещата щяха да са по-различни. Защото от около 500 млн. лв. оборот, от които 270 млн. са разходи - само 30 млн. са за въглища, като останалата крупна сума е за услуги и други подобни. За мен това е престъплението на века в енергетиката в световен мащаб“, категоричен бе Ерменков.

„Всеки пленум на БСП е пленум на истината. Предстоящият също няма да е изключение и последното нещо, за което ще говорим е за изключване на хора от редиците ни“- коментира Таско Ерменков. Той обясни, че в неделя ще се обсъжда платформа на БСП за предстоящите избори и отново ще се говорят истини. „Ще си кажем истината, че през 2014 г. 400 000 българи са живеели с минимална работна заплата. Ще объждаме също и истината, че през 2015 г. те вече са над 1 милион. Ще си кажем също, че управляващите прибират 48 милина лева от работещите. Говорейки за истини, няма да подминем и тази за случващото се в здравеопазването и как се разделят желаещите да се лекуват на социално значими и незначими. Ще кажем и истината за готвения погром на държавното образование от управляващите“, изброи част от истините, които ще се обсъждат на пленума на БСП Таско Ерменков.





Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5694 |12.06.2015 Ерменков: Борисов брутално се меси в КЕВР . 48| 10897 |09.05.2014 Таско Ерменков: Предател съм на националните интереси на Кънев и Кунева . 31| 8251 |05.10.2012 М. Константинов: Всичките ни политици еднакво се страхуват от народа . 54| 9324 |18.06.2011 Червените „сиромаси” на кръстоносен поход за доходите на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads