Реклама / Ads
0| 10763 |13.07.2015 ПОЛИТИКА

Хампарцумян: Гръцкият сценарий ни е вързан в кърпа, ако изберем популисти да ни управляват

.
Левон Хампарцумян
Няколко подред безотговорни гръцки правителства, а това е най-безотговорното, харчиха готови пари и трудно създаваха нова стойност, но те обещаха неща, които не могат да се случат, заяви по БТВ банкерът Левон Хампарцумян.
 
Те са с паничката пред ЕС, но не става дума за ултиматуми, а за условия. Има неща, за които питането на народа няма практичен смисъл, като напр. това дали да плащаме данъци, посочи той като пример.

Модерната история на Гърция е около 200 годишна, от тях 90 г. Гърция е била или в просрочие или в дефолт. Европа казва - ценим ви като член на ЕС, но не може през 15 г. да идвате с паничката, трябва да се направи така, че страната да стане устойчива, каза Хампарцумян. Поемани са ангажименти, които системно не са били изпълнявани. Оттук нататък Гърция вече няма къде да ходи, защото кредитите са огромни. Опростените на Гърция пари са сравними с няколкогодишни бюджета на една страна като Чехия, напр., посочи той.

Има гордост в Гърция, но има и едно високомерие, водещо до усещане, че всички трябва да им плащат. Ципрас отиде при Путин по стар комунистическо комсомолски обичай, но Русия вече е капиталистическа страна, която няма намерение да хрантути някой, който не може да си направи сметката.

В Гърция или ще приватизират като част от споразумението, или ще приватизират по-нататък под формата на продажба на старото семейно наследство заради оцеляване. Гърция не е модернизирана като икономика. както трябва.

Гръцката икономика ще се евроизира или доларизира, ако се върне драхмата, защото тя бързо ще бъде смачкана. това е един от катастрофалните сценарий. За нея има трудни и катастрофални сценарии, обобщи банкерът. Гърция има две изключително важни пера - корабоплаване, където не се плащат данъци, и туризъм, посочи той.

Ако изберем да ни управляват популисти, гръцкият сценарий ни е вързан в кърпа, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5943 |13.07.2015 Буруджиева: Гордостта е важна за съществуването на една нация . 0| 6140 |12.07.2015 Зам.-министърът на спорта в битката за кмет . 0| 5722 |11.07.2015 БСП издигна Кольо Милев за втори кметски мандат . 0| 6919 |10.07.2015 Бащата на Лукарски печели обществена поръчка за 858 бона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads