Реклама / Ads
16| 5501 |14.06.2011 ПОЛИТИКА

Р. Христов: Първата ни цел е балотаж за президент

.
Румен Христов
Светослав Малинов би бил чудесен вицепрезидент, казва синият кандидат за президент.
 

Имам много дълъг опит в политиката, познавам много хора, а и работя много активно в СДС в последните 2 години
, казва в интервю за в. Труд кандидатът за президент на Синята коалиция Р. Христов. Трето, направих много сериозна обиколка в страната в рамките на вътрешната кампания - посетил съм над 70 населени места във всички области, имам над 100 срещи, на всяка от които присъстваха между 30 и 250 души. Хората са ми повярвали, както и членовете на СДС и десните симпатизанти. А и СДС винаги е била по-голямата партия в страната...Лично аз очаквах по-висока активност. Дори се бях обзаложил с председателя на СДС Мартин Димитров. Загубих. Моята прогноза беше за 100 000 души. Но и тези 76 000 граждани, които отидоха до урните, са близо 7 пъти повече от общата членска маса на СДС и ДСБ заедно.

Хубавото е, че предварителният вот показа, че всички приказки за външна намеса, за чужди партии, които ще влияят на изборите, че мачът е решен предварително, се оказаха неверни. Анализът при броенето на резултатите показва, че 95-96% от гласовете са от СДС и ДСБ. Останалите са от други партии, но процентът им е абсолютно незначителен. А и най-после отпадна съмнението, че аз съм бил човек на ДПС. Там, където партията на Ахмед Доган е силна, кандидатът на ДСБ Светослав Малинов има по-сериозен вот. Така че се надявам този въпрос повече да не ми бъде задаван.

Когато си в битка, макар и между съмишленици, търсиш по-широка подкрепа. И понякога си позволяваш да кажеш и по-остри неща. Може би трябва да се извиним едни на други, ако някой за нещо се е засегнал. Вътрешната кампания беше остра, нямаше обиди, лични нападки. Когато търсиш победа, понякога си позволяваш и по-рязък изказ. Мисля, че е нормално.

Според г-н Димитров ДСБ се радикализира срещу ГЕРБ заради предварителните избори, за да активизира електорат. Но това са част от дебатите, които в “Синята коалиция” водим. Ние сме две отделни партии и е нормално да имаме и различни виждания и за правителството, и по политики. Това, че работим добре и синхронизирано в коалицията, не значи, че по нищо не се различаваме. Ще ви дам и пример - в СДС в последно време не сме обсъждали отново оставка на вицепремиера Цветан Цветанов. Затова пък постоянно искаме оставката на земеделския министър Мирослав Найденов. Нашият анализ показва, че нещата, които се случват в неговия ресор, са много по-вредни за страната и хората от това, което се случва в сектора вътрешна сигурност и ред.

Вицепрезидентът засега е ясно, че ще бъде от партньорите ни от ДСБ. С тях ще започнем разговори, не искам 5 часа след номинацията ми да говоря с имена. Ще имам решаващата роля при избора, но искам той да бъде направен след разговори. Практиката някой предлага, а аз отхвърлям не ми харесва. А вариантите са два - да е по-възрастен от мен, със сериозен опит - примерно в дипломацията. Или да е по-млад човек, който тепърва ще се развива. Ако изберем втората опция, г-н Светослав Малинов би бил чудесен вицепрезидент. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4990 |10.05.2011 Ч. Казак: Кандидатът на ДПС може да иде и на балотаж . 19| 6566 |30.04.2011 Р. Христов: Истински седесар съм . 2| 5875 |28.10.2007 Кметски избори 2007. Първата у нас политическа онлайн битка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads