Реклама / Ads
4| 7006 |02.10.2013 ПОЛИТИКА

Юристът Миков бил в тежък конфликт с партиеца Миков

.
Председателят на парламента Михаил Миков Източник: Булфото
Повече от два часа продължават дебатите за оставката на председателя на парламента Михаил Миков, поискана от ГЕРБ заради откриване на пленарното заседание на 26 септември, когато кворумът в зала беше установен не чрез електронната система, а чрез преброяване на депутатите, извършено от квесторите.
 

Депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров поиска справка от деловодството на Народното събрание на 26 септември колко от 207 преброените народни представители колко бяха от ГЕРБ, колко от ДПС, колко от Коалиция за България, колко от „Атака".

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков заяви, че по правилник квесторите не броят депутати, а само подпомагат дейността на парламента. Депутатите се броят от парламентарните секретари, уточни той.

"Г-н Миков не само спази правилника, но и показа, че е един опитен юрист", заяви депутатът от Коалиция за България Екатерина Заякова. "Имаше ли известие от групата на ГЕРБ, че няма да присъства на заседанието на 26 септември. Дори се стигна до там бившият председател на Народното събрание от вашата група - г-жа Цачева, да казва, че не знаела дали присъства в зала, или не, при положение, че цяла България видя, че в залата бяха над 90 народни представители от ГЕРБ", коментира Заякова.

"В четвъртък България стана свидетел на безпрецедентен акт - един човек отмени действието на конституционна норма", коментира депутатът от ГЕРБ Ирена Узунова. "В четвъртък си проведохте едно съвместно партийно събрание на ДПС и БСП, на което потъпкахте демокрацията и правовия ред", коментира Узунова. Тя цитира текстове от правилника, според които кворумът се установява чрез електронната система. "Сигурна съм, че юристът Миков е в тежък конфликт с партиеца Миков", коментира депутатът. „Г-н Миков, освободете ни от присъствието си", каза още Узунова.

Илия Баташки от Коалиция за България отправи реплика към Ирена Узунова от ГЕРБ с думите: "Генетично човек не може и не бива да се отказва от своя генотип. Вие бихте могли добре да защитите председателя и още малко ви трябваше да го направите. Нека да не изпадаме в ситуация, при която санитарят се объркал и отишъл да лекува диария с клизма".

В отговор Ирена Узунова заяви: "Гордея се с рода си, с родителите си. Нищо не трепва в душата ми, когато говоря за политиката на вашата партия".

Депутатът от Коалиция за България Дора Янкова заяви, че Михаил Миков е добър юрист, добър парламентарист. Тя се обърна към депутатите от ГЕРБ с думите: „Това, че вас ви няма тук, е огромното ваше противоречие. Всичко, до което се докосвате и искате да се разруши, не е конструктивно за България".

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова се обърна към Мая Манолова и заяви: "Г-жо Манолова, очаквахме от вас да не толерирате срамни изказвания от трибуната, в които колеги за пореден път си позволиха да принизят парламентаризма до един други санитарни правила, които те никога не са успели да надскочат".

Депутатът от Коалиция за България Красимир Янков отбеляза, че със своите  действия и изказвания опозицията e доказала, че иска да деструктурира и блокира работата на Народното събрание. „Очаквам занапред да редуват вот на недоверие и искане за освобождаване на председател и зам.-председатели на парламента. ГЕРБ не искат парламентът и институциите в Република България да работят“, категоричен бе Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8425 |18.08.2013 Партията (на Вигенин и Миков) е права, дори и да лъже . 21| 5385 |04.05.2011 М.Миков: Не може да се управлява ден за ден . 2| 14970 |05.02.2008 „Кремиковци” – мръсната тайна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads