Реклама / Ads
3| 4167 |16.02.2021 ПОЛИТИКА

Изведнъж се оказа, че ЦИК сами трябва да намерят склад за машините

.
Централната избирателна комисия трябва за своя сметка да намери склад, който да се съхраняват машините за вота на 4 април, които вече пристигат в страната. От ЦИК са били уведомени чрез писмо, изпратено от правителството и влиза в пълно противоречие с договореното по време на разговорите с вицепремиера Томислав Дончев, че изпълнителната власт ще предостави помещение, което да се съхраняват устройствата.
 

Членът на ЦИК Емил Войнов подкрепен и от други свои колеги заяви, че обществото трябва да бъде запознато с казуса, информират от Българското национално радио. 


“Преди около две седмици може би в едно писмо получихме от господин Дончев, в което той ни питаше дали одобряваме склада, за който водят преговори МС и със съответната фирма. Изпратихме писмо до Министерски съвет, в което пишем, че одобряваме склада. Сега, изведнъж разбираме, че склад няма да ни бъде осигурен. Така че не мога да приема, че сега ЦИК трябва да търси склад за своя сметка”, посочва Войнов. 


Властта се опитва да прехвърли голяма част от отговорностите покрай организацията на процеса по време на пандемия върху изборната комисия. ФрогНюз припомня, че от ЦИК поискаха да бъде изготвен протокол от здравните власти, за да се знае кое и как ще се случва. Миналата година заради задачите по организацията на машинния вот бяха прехвърлени изцяло върху ЦИК, което предизвика и напускането на тогавашния шеф на комисията Стефка Стоева.


Председателят на комисията Александър Андреев предложи с писмо да бъде уведомена фирмата "Сиела Норма", която спечели обществената поръчка за доставката на машините за гласуване, да намери за своя сметка склад, тъй като има задължения по логистиката. В крайна сметка Комисията реши да организира спешна среща с вицепремиера Дончев и с фирмата доставчик на машините, за да се търси решение на възникналия проблем.


Към момента машините са на съхранение в митнически склад.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 18227 |08.07.2020 Доц. Атанас Славов: Радев доказа, че не допуска някой да му шушне в ушенцето . 6| 9330 |23.01.2020 Валентин Вацев: ГЕРБ започват сами да творят собствените си беди . 9| 7496 |06.02.2018 Костадин Костадинов пред Фрог: Ако решим да се обединяваме със Слави и проф. Димитров, сами ще обявим това . 7| 5757 |15.11.2016 Радан Кънев: Гербаджиите сами свалиха ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads