Реклама / Ads
53| 6572 |28.07.2011 ПОЛИТИКА

И. Калфин: Кандидадът на ГЕРБ ще е аватар на Борисов, но ми е основен опонент

.
Ивайло Калфин
Важно е не да прекъснем отношения с Русия, а да търсим алтернативни пътища, коментира Калфин въпроса с горивата. Много власт на ГЕРБ ще доведе до нейното изкривяване; България от 2 години се управлява с инат, коментира кандидат-президентът.
 

Сега е много важна следващата стъпка след отнемането на лиценза на складове на Лукойл, т.е. кабинетът да успокои гражданите и да им каже какво ще се случи с цените на горивата, защото възстановяването на лиценза не е бърза и лесна работа, обяви по ТВ 7 кандидатът за президент на левицата Ивайло Калфин.

Грамите са доста интересно четиво, въпреки че посланикът трябва да е сдържан, коментира Калфин грамите на американските посланици. В началото на мандата на правителството обикновено посланиците хвалят, продължи той по повод една от излезлите грами на посланик Уорлик.

Калфин се съгласи, че България трябва да мисли за диверсификация. Важно е не да прекъснем отношения с Русия, а да търсим алтернативни пътища, коментира той въпроса с горивата. Страхотно забавяне има по отношение на плановете за свързването ни с Турция и Сърбия. България би трябвало да иска всички енергийни проекти, защото има възможности да станем важна страна в преноса на енергия. Не го ли направим, ще внасяме турски ток, прогнозира той.

Основният ми опонент е кандидатът на ГЕРБ, който и да е той. Политиката на ГЕРБ е една и съща, но който и да е, той ще е аватар на Борисов. Калфин нямало да бяга от дебати, не ставало дума за състезание по канадска борба. Много власт на ГЕРБ ще доведе до нейното изкривяване.

България от 2 години се управлява с инат и с отричане на всякакво чуждо мнение, коментира Калфин. Посланиците на мандат са предложение на кабинета. Ако той предложи хора, несвързано с бившето разузнаване, ще бъдат избрани. Правителството обаче не го правело.

С г-жа Кунева имаме няколко общи черти, които се изчерпват с познаването на евроинституциите и на това, че доста хора в чужбина ни познават, оттам нататък почват разликите, каза Калфин по повод определението, че е "Кунева в панталони". Специализацията ни е различна, както и познанията ни в различни области, продължи той.

Аз бях избран доста безапелационно, не съм напускал идеите си никога, каза Калфин и каза, че е кандидат на БСП, а не на Станишев или Първанов. В АБВ идеята е да се промени начинът на правене на политика. Партиите, особено в левицата, трябва да се отворят, за да могат те и гражданските формации да си кажат мнението. Политиката трябва да се прави в съгласие, категоричен беше той.

Кандидатурата за вице ще се определи от Националния съвет на БСП, ще се водят разговори и ще се очертава профил. Сега се случва процедурата, каза Калфин.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5673 |25.07.2011 Сидеров&Шопов: Конкурентът ни от ГЕРБ ще е силен . 22| 6178 |24.07.2011 М. Димитров: Партизанските прийоми на БСП са вредни за ГЕРБ . 17| 7111 |18.07.2011 Социолози: Сокола разкрачен между ГЕРБ и БСП . 112| 9827 |18.07.2011 Репресираните: Ако сините гласуват срещу ГЕРБ - това е национално предателство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads