Реклама / Ads
1| 6117 |15.09.2009 ПОЛИТИКА

Кон(сенсус), но не троянски

.
В името на консенсуса, който ни съобщиха за постигнат при президента Първанов на Консултативния съвет по националната сигурност, би трябвало да се направя, че нещо не съм разбрал.
 

Но не мога. Като чуя за енергетика, руски проекти в България, Г.Първанов и кон…се сещам за троянски.

Затова ще кажа истината, пък каквото ще да става.

Една реплика на Бойко Борисов разбуди поредица от събития и хиперактивни изригвания на обикновено доста заспалия ни президент, в който дреме вулкан от напращяло честолюбие. Подразнен от прозрачния ход ( най-после прозрачност и при президента!), с който Г. Първанов се опита да спечели евтини точки с цената на най-скъпото, заиграването с паметта на загиналите в Охридското езеро българи, премиерът определи като „дебилни” отправените към него в тази обстановка препоръки на държавния глава за създаване на специално звено за борба с извънредните ситуации.
И си казах с (поне) едно наум към Г.Първанов : щом дразниш Борисов,това е само началото. Свиквай!
А Първанов взе, че ме послуша. И свика споменатия консултативен съвет.

Но не за да свърши това, което било свършило с консенсус, а за да се измъкне от спиралата на сблъсъка, в която се остави да бъде въвлечен в ролята на отбраняващ се състезател, подмамен да се боксира срещу противник с обратен (боди) гард.
Тъкмо да си отдъхна от тази сцена на насилие между неравностойни боксьори и на терена скочи още един претендент да нокаутира отстъпващия президент. Вицепремиерът и министър на финансите, международно признатата българска звезда от тежка категория в областта на финансите Симеон Дянков, дублира удара на Борисов. Той буквално повтори казаното от своя премиер, но вместо думата „дебилни”, употреби синонима „малоумни” за мерки, които близки до президента Първанов предлагат в икономиката в доклад, специално поръчан от държавния глава.

Не е чудно, че при този публичен побой свикналият да стреля от засада Г.Първанов и неговият екип хвърлиха бялата кърпа на тепиха. На лицевата й страна пише „консенсус”, но от обратната прозира признанието за пълната капитулация на Г.Първанов.

С покровителствен тон това беше обяснено пред микрофоните и камерите от победителя Бойко Борисов. Той недвусмислено съобщи, че е „помолил” всички да се обединят около неговата политика ( на терена на президента!). И всички се съгласили.
Сега разбрахте ли кой всъщност е свикал Консултативния съвет?

Свиквай!

Иво Инджев
Ivo.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 11889 |10.09.2009 Новите културтрегери - обида за избирателите . 6| 8708 |08.09.2009 „Апостолите на Станишев” - меню „Биг Мак”, или „Четири в едно” . 13| 14119 |07.09.2009 Кольо Парамов: Велчев, кой изпя за “Лиани”? . 20| 10990 |07.09.2009 Раждане и убийство в деня за траур

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads