Реклама / Ads
34| 11178 |26.04.2009 ПОЛИТИКА

Малки, мръсни тайни в ГЕРБ

.
Севт ІІІ
Бойко Борисов се „оказа” закрилник на Сретен Йосич. Балканският наркобарон си живеел у нас лежерно, а тогавашният главен секретар на МВР му пазел сянка с палмови листа и пъдел мухите с паунови пера.
 
Вярно, че именно генералът разпоредил да бъде арестуван, но това било прах в очите. Всъщност Бойко взел куфара с парите, който Йосич давал, за да бъде освободен. Първо го обгрижва, после го ограбва. На това Шилер му вика коварство и любов...
Виновен ли е кмета – не знам. Респектиран съм обаче от скоростта, с която парламентарната комисия „Йосич” се задейства. Формираха я в сряда, а в четвъртък вече се знаеше за разговор на Бай Миле, в който той бил казал: „Бойко взе парите...” Милчо Бонев от пет години е в един друг свят, откъдето никой не е проговорил.

Наесен кметът трябвало да се яви пред съда в Белград, за да хвърли светлина по въпроса. Дотогава обаче я камилата, я камиларя...

Тече и друга сага. Единственият депутат от ГЕРБ д-р Лъчезар Иванов биел дъщеря си. Посягал и на жена си, с която вече е в развод. Толкова бил лош, че едната изпрати писмо до американското посолство в София да търси закрила, а другата тръгна по медиите с наръч документи. Право на семейство Иванови е да огласи или да не огласи пред цялата държава „малките си мръсни тайни”. Те ги огласиха. Преди време по този начин медии кръстиха скандала с ЦРУ и тайните затвори за терористи. Пак ставаше дума за кютек, но по-международен... Нашият може да прерастне в такъв, ако ГЕРБ спечели властта и д-р Лъчо Иванов стане здравен министър. Засега конфриктът е вътрешен и световната прогресивна общественост не се намесва. В смисъл да командирова рота „сини каски” от контингента в Косово в семейство Иванови.

Лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов пък кръшкал на жена си и чакал дете от друга. Дай боже всекиму, казват в кръчмата, но повече съчувстват, че мероприятието е „осветено”. Нещата обаче са по-сериозни, защото става дума за политик, а те трябва да дават пример. Затова Цветанов използва тактиката „не човек, а желязо”: първо отрече, после потъна в мълчание.
Някакъв астролог, но не Лещански, който се специализира напоследък в сеизмографията, предрекъл, че Цветанов семейството ще си запази, но няма да стане министър-председател. На което друг колега му отвърнал: „Сергей Станишев като няма булка да не би да му е лошо?”
Засега Цветанов не дава знак, че ще се откаже от комитетските дела заради накисването. И ако нещата се развият, както са ги замислили с Бойко и д-р Иванов, след някой месец те ще поръчват музиката.

Така в шеги и закачки потръгна предизборната кампания. Очакват ни весели истории за долнопробни курви, крадци, педерасти, отцеубийци, кръвосмешения и отравяния с арсеник. В изборната нощ обаче ще станем свидетели на чудо: всички набъркани в лайната ще се превърнат в принцове, т.е. в отговорни политици, стожери на националните интереси и европейските ценности.

Хубава страна, ама без българите, възкликнал някакъв чужденец. Направо Колумб...

Севт ІІІ,
Тракийски цар

P.S.
По мое време нещата бяха по-простички: преди гласуване за попълване на царския съвет, някои знатни родове скачаха групово в морето с вързан камък на шията. Нещо като китовете самоубийци. Нямам обяснение и до ден днеш какъв бе този феномен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5800 |25.04.2009 М. Кунева - големият коз на НДСВ . 3| 5640 |24.04.2009 ЛИДЕР продължават сами похода към парламента . 15| 6358 |23.04.2009 Нишите на електоралния наивитет . 10| 10469 |22.04.2009 Реабилитираха Чичибаба, ред е на Жан Виденов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads