Реклама / Ads
29| 12832 |30.05.2023 ПОЛИТИКА

Методи Андреев: Играта загрубя и пропутинските сили вече играят ”ва банк”

.
Методи Андреев
В България има доста кресливо малцинство, с лидер българският президент, което подкрепя путиновото влияние в България, каза в предаването ”Точно днес” бившият политик Методи Андреев. Помагачина на Радев са БСП и Възраждане, а според Андреев за съжаление тук влиза и поведението на ГЕРБ в момента. Това е така, защото заради огромната корупция ГЕРБ не може да се възприема като нормална евроатлантическа партия, смята той.
 

Борисов умело лавираше между интересите на Кремъл и НАТО, но след войната в Украйна това раздвоение приключи и трябва да се направи избор "между стола на атлантизма и евроазизма". После службите попаднаха под управлението на Румен Радев. Но според Методи Андреев проблемите тръгват от това, че в България не се направи лустрация и нашите служби традиционно са свързани с руските.


"Поради това в момента за съжаление имаме пробити служби и то не само по руска, но и по линия на криминалните групировки", каза Андреев и посочи, че при срещи с него, като народен представител, служители на ДАНС са докладвали за корупционни схеми в местната власт, но и са обяснявали, че не предприемат нищо заради политически чадър.


Той припомни пред БНР, службите са мълчали за паравоенните формирования, за взривените обекти на оръжейния бизнес, заплахите срещу български граждани.


Според него в този смисъл съгласуването на началниците им с нашите партньори, което скандализира в записа от събранието на ПП, не е загуба, а гарантиране на държавен суверенитет.


Андреев определи и прокуратурата като "небългарска", а работеща в нечия частна полза", в която работят зависими хора.


Той призна, че подкрепата за втория мандат на Румен Радев, дадена от партиите вдясно, е била една от най- големите заблуди, заради допускането, че въпреки че е зависим и прорусофилски може да е почтен човек.


Сега нещата доста загрубяха и си личи, че пропутинските сили са получили указания да играят твърдо, отбеляза Андреев по темата със съставянето на правителство.


ПП-ДБ и ГЕРБ трябва да направят всичко възможно да съставят правителство с експерти, които да проведат тези реформи, каза Методи Андреев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5106 |17.05.2023 Методи Лалов: Приказките за правителство с мандат на ПП-ДБ са за наивници. Нови избори не са излишни... . 1| 22108 |15.09.2022 Методи Андреев: Има впечатление, че “Атака”, партията на Стефан Янев и “Възраждане” са проруски . 114| 47159 |23.12.2021 Русия ни заби нож: Кирил и Методий нямат нищо общо с България, а Москва е третият Рим . 8| 15390 |10.12.2021 Методи Лалов: Специализираният-Цветанов съд да се закрие, Фандъкова да се свали с протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads