Реклама / Ads
11| 4793 |06.05.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Воините заслужават повече уважение и справедлив социален статус

.
Михаил Миков
„Когато отдаваме заслужена почит на българските воини за готовността им да демонстрират храбростта и самоотвержеността на своите предци, трябва да признаем, че днес те заслужават повече, отколкото получават от Родината“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по повод Деня на храбростта и Българската армия – 6 май.
 
„Когато говорим колко е важно Българската армия да бъде подсигурена технически и ресурсно, за да изпълнява задълженията си, ми се ще да заявим със същата категоричност, че кадровият военнослужещ трябва да чувства нашето уважение и да разчита на справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг“, посочва Миков. В празничния адрес, публикуван във Фейсбук, лидерът на левицата поздрави и всички, които празнуват своя имен ден днес.

Предлагаме на Вашето внимание пълния текст на поздрава:

"Скъпи сънародници,

Днес е Гергьовден – празник с национално, обществено и църковно значение. Честито на онези, които носят името на Св. Георги Победоносец и на всички останали именици, които празнуват днес.
За нас 6 май е също Ден на храбростта и Българската армия – празник, на който почитаме българските войници и техните командири. Нека смирено си спомним за лишенията и жертвите на българския воин – от Шипченската епопея и Битката при Гургулят, до боевете на Драва и всички други сражения, осигурили и подплатили независимостта и достойнството на Свободна България.
Когато отдаваме заслужена почит на българските воини за готовността им да демонстрират храбростта и самоотвержеността на своите предци, трябва да признаем, че днес те заслужават повече, отколкото получават от Родината, изискваща от тях най-ценното – живота им. Когато говорим колко е важно Българската армия да бъде подсигурена технически и ресурсно, за да изпълнява задълженията си, ми се ще да заявим със същата категоричност, че кадровият военнослужещ трябва да чувства нашето уважение и да разчита на справедлив социален статус, за да изпълнява своя дълг. Защото неведнъж историята ни е обръщала внимание, че не толкова скъпото въоръжение, а високият боен дух и усещането за справедлива кауза са движещите сили на победата.
Уважаеми сънародници, нека никога да не забравяме, че Българската армия е последният и най-сигурен гарант за нашата свобода и независимост. Нека браним и уважаваме честта на българския воин – най-верният защитник на Свободна България.

Честит празник български военнослужещи! Честит празник именици!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5245 |02.05.2015 Миков: Единството е днешното ни Оборище . 28| 5515 |28.03.2015 Миков: Водят ни към икономическа безпътица . 9| 5021 |26.03.2015 Миков: Правителството застава между парите и хората . 36| 5403 |24.03.2015 Миков: "Борисов 2" обрича на смърт бедните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads