Реклама / Ads
71| 7015 |18.01.2013 ПОЛИТИКА

М. Найденов: Станишев се скри в Египет от комисията "Янев"

.
Министър Мирослав Найденов
Станишев се скри в Египет, за да не отговаря пред комисията „Янев”.
 

Това каза пред български журналисти в Берлин министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, предаде пратеник на „Фокус”.

Парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта днес трябваше да изслуша лидера на БСП Сергей Станишев по казуса със заменките, но заседанието бе отложено.

„Комисията „Янев” се е отложила, а Станишев е в Египет на почивка. Когато от комисията ме извикаха мен, аз отидох след 30 минути”, каза Найденов. „Днес искат оставката ми за кучетата, очаквам утре да ми я поискат за снега, тъй като в края на миналата година падна малко сняг върху есенниците и според тях за това е виновен земеделският министър”, каза още Мирослав Найденов.

"След като започнат да излизат допълнителните неща, по които работят двете комисии, Станишев може да увеличи обиколката си в повече арабски страни", коментира Найденов.

"Когато комисията поиска да се явя на изслушване в четвъртък, аз поисках да се явя в сряда, заради ангажимента с изложението „Зелена седмица”, припомни Найденов.

Той посочи, че също има много покани за арабските страни, но отишъл и е отговарял на комисията един ден по-рано, заради събитието в Берлин, което е от особено значение за България и за българската икономика.

Той посочи, че се надява, че където и да се скрие Сергей Станишев, българското правосъдие ще го намери.

Сергей Станишев не е на повикване на Яне Янев, и не е длъжен да се явява, когато на Янев му хрумне, скочи в защита на червения лидер Мая Манолова от Коалиция за България.
 
„Има определени правила и процедури, във връзка с насрочване на изслушвания, и те включват съобразяване с ангажиментите на изслушваните лица. Предварително е уведомено ръководството на Народното събрание, че Станишев е сред инициаторите на конференция, която се провежда в Кайро, и това е основанието за неговото пътуване днес”, добави Манолова.

Тя призова Янев да се концентрира върху корупцията в днешния ден и да се занимава със случаи, произтекли преди 4 дни, а не преди 4 години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 7459 |06.01.2013 Бойко Борисов: Станишев е класик в лупингите . 63| 7429 |28.11.2012 Яне Янев: Даниел Вълчев е болонката на Станишев . 49| 6512 |25.11.2012 Сергей Станишев: ГЕРБ ще оставят разнебитена държава . 59| 8043 |24.11.2012 Станишев напада ГЕРБ за бедността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads