Реклама / Ads
26| 6850 |13.12.2013 ПОЛИТИКА

Нейнски: ГЕРБ показа дефицит на демократичност

.
Лидерът на "Синьо единство" Надежда Нейнски Източник: Булфото
В Реформаторския блок се води дебат дали да се формира коалиция или да се създаде единен блок. Този дебат върви трудно, защото трябва да бъдат преодолени конфликти и недоверие натрупани с времето между различните политически формации в дясно.
 

Това заяви лидерът на "Синьо единство" Надежда Нейнски в сутрешния блок на БНТ.

"Синьо единство" не настоява за единна партия преди изборите, но искаме да се заложи политическа воля за една подобна стъпка до края на 2014 година, обяви Нейнски. За мен е най-важното да се разпознае политиката на блока и тя да се избистри, не е важен толкова лидерът на блока, допълни тя.

Относно бъдещия лидер на Реформаторския блок Надежда Нейнски заяви, че докато една формация е коалиция винаги се създават възможности за конфликти и разминаване на позиции, надпревара в една или друга степен, но когато се създаде една обединена политическа формация тези неща ще се изгладят с времето.

При въпрос дали има политически двубой между нея и Кунева Нейнски заяви, че не смята, че има драма, която да създава сътресение на блока. Първо става въпрос за политика и колективен орган, а после за личности.

Надежда Нейнски обсъди и наболелите протести, като заяви, че те показват, че има крайна нетърпимост към политическото статукво, а ГЕРБ сама по себе си показа дефицит на демократичност.

"ГЕРБ показаха доста пробиви по отношение на демократичността. Лъкатушенията им демотивираха много от привържениците. В момента имат възможност да покажат еволюция - ролята на опозиция е не по-малко отговорна от тази на управляваща партия. Преговори се водят публично, а не в кафенета и чрез SMS-и. Така у хората остава усещане за колаборационизъм. Точно поради факта, че и публични преговори не бяха проведени със Синята коалиция, се появи информация, че ГЕРБ били изнудвани".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6866 |12.12.2013 Афис: БСП-първа сила с 22%, ГЕРБ губи привърженици . 23| 9486 |11.12.2013 Румяна Бъчварова: Кадровата политика е слабост на ГЕРБ . 20| 6224 |08.12.2013 Борис Цветков: Програмата на ГЕРБ за детските градини се провали . 14| 6535 |07.12.2013 Цвета Караянчева: Членове на ГЕРБ са тормозени по телефона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads