Реклама / Ads
52| 7381 |21.11.2011 ПОЛИТИКА

Н. Нейнски: Вотът на доверие утре ще разцепи СДС

.
Надежда Нейнски
Проблемът на СДС не нито Костов, нито Бакърджиев, нито Борисов. Ако в Атака дебатът е семейно-политически, при сините е само политически. Ще участвам утре в гласуването, специално оставам за това1 каза евродепутатът.
 

Българската политика приема доста несериозни форми, коментира по НТВ Н. Нейнски скандала в Атака. Тя коментира, че в началото на мандата в ЕП Д. Стоянов атакувал депутатка от ромски произход и оставил горчив привкус у евродепутатите. Тя била много качествен човек и един от авторите на програмите за ромското интегриране. В средите, в които аз се движа, не го коментираме; той е независим депутат и ми е трудно да преценя качествата му, продължи тя.

Нейнски изрази надежда България да участва в големите дебати на ЕС.

Ако в Атака дебатът е семейно-политически, при сините е само политически, слава богу, каза тя, но прибави,че той продължавал прекалено дълго. Хората в СДС си дават сметка, че нещо трябва да бъде променено, по начина по който се движим, правим така че СДС да се регионализира. Оказа се, че на тези избори президентските избори не са били приоритет, а местните, въпреки твърденията, коментира Нейнски. Това било интересно развитие на политическата логика. Едно от малкото добри решения беше да се оставят местните структури сами да подредят листите си.

Проблемът на СДС не нито Костов, нито Бакърджиев, нито Борисов, не е персонифициран, той е проблем на политиката, дефинира евродепутатката.

Ще участвам утре в гласуването, специално оставам за това, каза Нейнски. Вместо да се иска вот на доверие, което ще разцепи СДС, трябва много сериозен дебат. Иначе СДС ще изчезне на следващите парламентарни избори. Тя посочи, че десните избиратели искат да гласуват. Но да говориш за коалиционна политика, трябва да знаеш имаш ли ти политика. Марката на тези избори не помогна, вкл. и в задкулисната игра с ОДС, но тя и не може да помогне без съдържание в 2011 г.

Трябва да се даде мандат за служебно ръководство и да се свика национална конференция, на която да се чуе гласа на малката армия, която изнесе изборите, предложи тя. На много места Синята коалиция зае определени позиции и в местната власт, имаме и евродепутати, трябва да се развие дебат за бъдещето. Ако има добър резултат, той е на Синята коалиция, това са факти; въпросът е коя е политиката, която ще бъде възприета от десните избиратели, каза Нейнски.

Трябва и ясна политика спрямо управляващите, добави евродепутатът. В политиката няма вакуум, сдадеш ли капитала си, на мястото ни веднага се намества друг, коментира тя.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5207 |01.11.2011 Мартин Димитров ще иска вот на доверие . 63| 8037 |29.08.2011 Н. Нейнски: Лидерите да си обуздаят шефовете на щабове! . 25| 5962 |16.06.2011 Апокрифен бил вотът; дебатите вървят; сините излязоха . 68| 6138 |19.03.2011 Ив. Костов: Ще подкрепим вот на недоверие към Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads