Реклама / Ads
90| 7483 |18.09.2013 ПОЛИТИКА

Обърканият Борисов търсел изява с вота

.
За мен това очевидно е един служебен вот на недоверие. Това личи в объркването на г-н Борисов и ГЕРБ във връзка с мотивите – ту за цялостна политика, ту ще търсят сега повод за конкретна политика. Те търсят просто начин да се изявят като опозиция.
 
Това заяви пред журналисти Сергей Станишев, председател на ПГ на КБ, в парламента. „Два месеца ваканцуваха, докато НС активно работеше и приемаше закони. Дори след като влязоха в зала и в комисии, виждате, че те са изключително вяли и просто търсят начин за самоизява”, добави той.

На въпрос за назначенията на управленски постове, Станишев заяви, че всеки кабинет води политика, а назначенията са преценка на министър-председателя. „Нека да дам един пример. Има зам.-министри дори от предишния кабинет, които са назначени, например, от Лиляна Павлова. В предишния кабинет се извърши цялостно сливане на една партия с държавата. Беше извършена  цялостна чистка на голям брой професионалисти, които са работили за много кабинети на България – десни, леви и центристки.

Това става ясно и от статистиката. Да ви припомня и това не е моя статистика, а Кунева я изнесе през януари тази година, във връзка със записване на базата на Закона за достъп до информация. От 6300 души централна администрация в София – всички ведомства и агенции, са сменени по време на управлението на ГЕРБ почти 3000 души. Почти 40% смяна на централната администрация, което никога не е било. В голямата си част те са заменени с хора, без нужната квалификация. За това говори и простият факт, че от петима само един е с конкурс”, обясни Станишев.

Той каза още, че трябва десните партии да си изяснят отношенията с  ГЕРБ, „които са средно между омраза и любов и се люшкат между двата полюса”.

Сигурен съм, че екипът на министър Стойнев защитава българския интерес
По повод информацията за полученото писмо на фирмата, която ни защитава  пред арбитражния съд за проекта АЕЦ „Белене”, според което сме закъснели със сроковете за предоставяне на експерти, Сергей Станишев отговори:  „Това са поредни глупости на ГЕРБ. Не се съмнявам, че екипът на г-н Стойнев, като министър, прави всичко необходимо да бъде защитен българският интерес. ГЕРБ, понеже са гузни и няма какво да отговорят за конкретните факти, търсят поводи да отвлекат вниманието.

Искам да ви припомня следните обстоятелства. ГЕРБ и Борисов лично поне 4-5 пъти си смениха радикално позицията за Белене – от „против”, към „за”, „ще видим” и отново „против”, заяви Станишев. Той припомни и фактите, че през  пролетта на 2012г. с гласовете на ГЕРБ и други, които ги подкрепят, се наложи решение на парламента за спиране на проекта. „Само, че договорът не е прекратен. Десетки милиони евро са платени от тогова до сега, заради това, че правителството на Борисов не е предприело стъпките, които трябва да предприемат за прекратяване. Тази пролет са платени около 14 млн. евро на консултанта, според предоставени данни от министър Стойнев на прокуратурата. Това е престъпно бездействие и затова прокуратурата беше сезирана”, заключи Сергей Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 7486 |16.09.2013 Кунева: Борисов да не използва Янев като "лошо ченге" . 185| 6925 |07.09.2013 Борисов: Решенията на Орешарски се вземат на друго място . 79| 7263 |13.08.2013 ЕНП искала Борисов да остане само почетен председател в ГЕРБ . 106| 7866 |03.08.2013 Борисов: Да се вдигнат 100-200 хил. души и да уплашат управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads