Реклама / Ads
6| 10109 |09.06.2014 ПОЛИТИКА

Особености на българския сън - Юни‘2014

.
Мозъкът използва съня, за да изчисти токсините, които се натрупват по време на голямото мислене през деня. Това установиха в будно състояние учени от БАН, малко преди да употребят C2H5OH послучай 145- годишнината на академията. Но това е едно друго изследване...
 
Нашите учени смятат, че "системата за отделяне на отпадъци" е една от основните причини за съня. Изследването им, което не е публикуване никъде, още по-малко в списание "Сайънс", показва, че мозъчните клетки се свиват по време на сън, увеличавайки пространството между невроните и позволявайки на течността да изчисти мозъка. Оказва се, че българите сме с най-прочистени и промити мозъци, защото можем да спим, дори когато сме затрупани с работа.

Лабораторни иследвания на спящи българи в началото на юни 2014 г. показват, че народът е буден политически дори, когато спи. Ето някои опорни точки от засечените чрез компютърния красавец "Правец 13" сънища:

 

- Серго Станишев подава оставка като председател на БСП.

 

- Пламен Орешарски си обира орехите от Министерски съвет.

 

- Програмното правителство се разпада по програма.

 

- На предсрочните избори в края на юни ДПС получава 0,021 процента подкрепа.

 

- България печели полуфинала на световното първенство по футбол в Бразилия срещу Италия с 4:1.

 

- Южен поток е възпят по време на тържествата Южна пролет в Хасково, а Христо Бисеров излиза от нелегалност и черпи шефа на Газпром Алексей Милер с ягоди, поръсени с пудра захар, осигурена от неподкупни митничари на Капитан Андреево.

 

- Мая Манолова вече не е заместник-председател на парламента, а отново обикновена черешотрошачка, пардон - черешоберачка от Кюстендилско. На конкурса "Мисис Кюстендилска пролет" печели второ място чрез преференциален вот.  

 

- Лютви Местан носи чантата на Ахмед Доган, който отново е започнал да посещава парламента след дълго прекъсване.

 

- Делян Пеевски се отказва от депутатското място в полза на Ахмед Доган и заминава за Сърница, където го чакат с хляб и сол. Кой знае защо прокуратурата го обявява за общонационално издирване, а Интерпол го търси под дърво и камък с червена бюлетина. Все едно да търсиш игла в купа сено, намигват прокурори с намазани филии.

 

- Бойко Борисов препуска от Банкя към София на бял кон. Пред Народното събрание го чакат 121 овце, 76 прасета, 1432 верни фенове и 798 контрапротестиращи, пристигнали с автобуси от всички краища на родината. Прииждат все нови и нови участници в мероприятието. Екозащитници напразно го чакат на Орлов мост, пиейки бира. Вероятно екобира.

 

- Висшият съдебен съвет се мести в Софийския централен затвор, където има големи шансове да избяга през парнаджийското помещение, ако стане напечено. Съдебната система започва да работи.

 

- Волен Сидеров пътува със самолет към Демократична република Конго, където ще изучава социалния опит и безплатното медицинско обслужване на местните канибали. В самолета е спокойно, няма бити пасажери и нахокани стюардеси.

 

- "Левски" става шампион, а Тодор Батков е натирен с шут в гъза от Наско Сираков, който е герой на роман. Иляна Раева печели изборите, световната купа и Денсинг старс, но е изгонена от федерацията по художствена гимнастика от Нешка Робева, която след това подава оставка, за да даде път на Мария Гигова. Оле!

 

- ЦСКА изплаща всичките си задължения, Лупи продава всички акции на фенове и пияни англичани в Слънчев бряг.

 

- "Лудогорец" е финалист в Шампионска лига. В полувремето агенти на ДАНС и американската DEA претърсват фармакологично предприятие в Пещера, където намират всичко друго, но не и антибиотици за ветеринарната медицина. Какво намират - сънят не казва...

 

- Президентът Росен Плевнелиев, Иво Прокопиев, Цветелина Бориславова и компания са на пикник в най-големия фотоволтаичен парк, който няма нищо общо с нито един от тях. Шампанското отварят сервитьори от Протестна мрежа, а хорът на ранобудните студенти изпълнява "Хумореска" на Дворжак. Цари love.

 

- Цените на манекенките и моделите са паднали, миньори от Бобов дол си ги поръчват с талони в бакалията.

 

- Николай Бареков пече кебапчета в Брюксел и ги продава по две за евро. Белгийци налитат на мръвката като оси, поливайки я с бира от заработилото отново предприятие на Мишо Бирата.

 

- Путин дърпа ушите на Първанов и му говори бащински: "Ах, сволоч! Ой, блят!" Първанов обещава, че ще върне поне част от "онези" пари и поглежда с надежда към Валентин Златев. Златев се прави, че не вижда.

 

- Референдум връща смъртното наказание. Пред парламента е издигната кокетна бесилка.

 

- Цветлин Йовчев и главсекът Светлозар Лазаров напускат МВР, мафиоти плачат на раздяла. "На кого ни оставяте", вайкат се горко те. "На прокуратурата", отвръщат развълнувани Йовчев и Лазаров. "Да получиш цялата сума е по-добре, отколкото да делиш", отеква ехо от прокуратурата. Голяяяма дебела сянка се киска нервно...

 

- Руснаците строят АЕЦ "Белене".

 

- Американците правят първа копка на 7-и и 8-и блок в АЕЦ "Козлодуй". В "Арена армеец" Йосиф Кобзон, Марая Кери и Лили Иванова пеят за българо-руско-американската дружба. Посланиците от ЕС гледат завистливо и попържат Украйна.

 

- Българските пенсионери се изравняват по стандарт с шведските. Заедно гледат порнофилми и звънят на секстелефони с предплатени карти от филиала на "Отворено общество" - "И аз съм човек".

 

- Циганите тръгват на училище. Циганките дават клетва да не раждат повече от едно дете и да се женят след 16 години.  

 

- Банките раздават кредити без лихви, старите кредити са опростени.

 

- Меглена Кунева става комисар. Не еврокомисар, защото вече си има предостатъчно евро. Комисар е достатъчно.

 

- Цветан Цветанов пледира в съда и неговото дело да продължи колкото онова за кражбите по САПАРД. Отговарят му, че никой не може да живее толкова дълго, освен може би индийският йога Дев Мурти, който в момента е на 143 години.

 

- Колите на НСО са преоборудвани в линейки.

 

- Заплатите на Софийски солисти се изравняват с тези на лекарите, а на лекарите - с тези на мутрите. Нека се видят малко в пари, милите!

 

- Пада акциза за домашната ракия.

 

- Тодор Живков възкръсва и се завръща начело на държавата и партията.

 

- Белене отново е това, което трябва.

 

- На терминал едно е истинска манифестация: 2 млн българи се връщат завинаги в родината с всичките си спестявания.

 

- "Кремиковци" отново е гордост на българската металургия.

 

- Руснаците ни освобождават трети път.

 

И т.н. и т.н.

 

Целият доклад за съновиденията юнски на българите можете да прочетете на онлайн страницата на БАН, когато бъде качена някой ден.

Нашите академици и професори смятат, че оставането на някои токсични протеини в мозъка може да оказва влияние за нарушаването на мозъчната дейност. "Мозъкът има ограничена енергия на разположение и изглежда, че трябва да избира между две различни функционални състояния – будно и съзнателно или заспало и изчистващо", заяви смаяният изследовател д-р Майкъл Недергаард, който е подал документи за доцент в Библиотекарския институт. След този коментар д-р  Майкъл си скъса дипломата и заяви, че няма да проговори, докато българските учени не получат Нобеловата награда за мир. Мир вам, както се казва.
"Това е като да организираш домашно парти. Можеш или да забавляваш гостите, или да изчистиш къщата, но не можеш да правиш и двете неща едновременно", бяха последните реплики на американеца, преди да потъне в научно и чисто човешко мълчание.

Особености на българския сън... Една от тях е, че събуждането е с ръка в контакта.

 

Доц. Аристотел Петров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 11088 |20.05.2013 Новата тройна коалиция или за българския вариант на пакта „Молотов-Рибентроп“ . 27| 8170 |03.08.2012 Станишев: ДАНС се занимават с мандри, а Борисов проваля българския спорт . 42| 13689 |03.07.2012 Особености на българския политически канибализъм . 45| 14317 |12.01.2012 Издъхна българският Нелсън Мандела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads