Реклама / Ads
18| 9636 |25.09.2019 ПОЛИТИКА

Пенчо Милков: Единно, компетентно, прозрачно и почтено ръководство може отново да възроди Русе

.
Пенчо Милков е юрист, доктор по право, народен представител, член на парламентарната правна комисия и на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, секретар на парламентарната група на БСП за България. Женен е , с три деца.
 

“Кметът е стопанин на града и затова той трябва да бъде обединяваща личност, силна, енергична и над всякакви партийни дрязги” – това споделя депутатът Пенчо Милков, който тази есен влиза в битката за кмет на Русе, издигнат от местната коалиция „БСП за България”.

 

Дълбоката му принадлежност към Русе е основният мотив, който го тласка да се кандидатира за поста. Решението е дълго обмисляно и осъзнато. Още докато е общински съветник в периода от 2011г. до избирането му за депутат през март 2017г., Милков обикаля всички квартали на Русе и мисли какво би направил за любимия си град

 

Споделя, че включването му в кметската надпревара не е просто политическа цел, а дълбоко осъзнат емоционален акт, предприет с мисъл за хората. “Вярвам, че русенци заслужават градът им да възвърне славата и достойнството си, да се превърне в уважаван, проспериращ и добър дом за своите жители“, казва Пенчо Милков. Заел се е сериозно със задачата – събрал е експерти, с които анализират програмите и проектите, по които работи настоящото общинско ръководство, за да бъде добре запознат с всяка стъпка и изхарчена сума.

 

Смята, че като кмет може да предложи нов подход при управлението на Русе, а градът да изглежда по много по-различен начин, защото има ресурси. На първо място това са хората. Веднага след Освобождението Русе е бил най-големият град в България, а в момента е на шесто място. Днес обезлюдява прогресивно и това може да бъде забелязано от всеки. Според Милков градската управа трябва да работи активно, за да стане Русе привлекателен и желан за живот, работа и бизнес, разрастващ се като население и икономически потенциал.

 

 Това ще е и целта на неговото управление – единно, компетентно, прозрачно и почтено ръководство, което отново да възроди града.

 

Единно управление, подчертава Милков, означава да се обединят силите, знанията, идеите и потенциалът на всички обществено отговорни граждани и организации на територията на община Русе. Всеки експерт в дадена област, учен, общественик, гражданин ще има възможност да допринесе за развитието на общността. Агресивното политическо противопоставяне и познатото днес деление “или си с нас, или си против нас“ ще бъдат чужди на политиката, която следва кандидатът за кмет на Русе.

 

Компетентното управление означава, че от кмета през общинските съветници до работещите в администрацията на почит ще бъдат лицата с изявена професионална компетентност, без значение от партийна принадлежност, пол, възраст, етнос, религия или други различия. В община Русе ще се възприемат най-иновативните и добри практики за управление при обществена информираност и обсъждане.

 

Прозрачното управление, според Милков и неговия екип, означава, че общината ще бъде като стъклена сграда, в която всяка процедура, всеки документ или плащане ще могат да бъдат установени от гражданите, за да си направят точен извод за процесите по управление и начина, по който се разходват публичните средства. Предвижда се и изграждането на

 

Обществен съвет към кмета на община Русе, в който ще могат да участват всички желаещи граждани и ще се поставят за обсъждане обществено значими теми.

Почтеното управление, пояснява Милков, ще бъде такова, при което ръководството на общината проявява абсолютна непримиримост и борба с корупцията, с неприемливите за гражданите практики, като  това ще става в непрекъснат диалог с всеки, който е готов да посочи нередност или  да даде съвет за оптимизиране на процесите в общината.

 

Младият народен представител има ясна визия за Русе като северната столица на България. Това изисква съвместни действия, за да бъде Русе  отново един от най-зелените и чисти градове, привлекателен, модерен, дигитализиран. Да е достъпен, красив, сигурен и спокоен, да е културен и духовен център на България, казва депутатът. И първата цел, която си поставя при сядането на кметския стол, е чистотата на въздуха и на града като цяло. Категоричен е, че ще води ангажирана екологична политика в две направления:

 

  • активно противопоставяне с всички законови възможности на замърсителите, търсещи собствените си краткосрочни интереси за сметка на русенци и
  • изграждане и поддържане на масивни зелени системи, изграждане на паркови зони върху общински терени в крайните квартали и създаване на здравословна среда за живот. “Микроградската среда ще се подобрява енергично”, заявява Пенчо Милков. Проектите, които вече са направени, ще бъдат качествено довършени, а усилията ще се съсредоточат върху подобряването на междублоковите пространства, на тротоарите, на трафика и на всички елементи от градската среда, които ще подобряват качеството на живот на русенци.
  • Повишаването на жизнения им стандарт също е сред основните приоритети на младия политик. “Средната заплата в Русе е с повече от двеста лева под средната за България и с близо седемстотин лева по-ниска от тази в София. Това е причина за хроничното напускане на града ни от много жители”, споделя Милков. Знае, че кметът и общината не са в състояние сами да решат този проблем, но ще търси подкрепа, както и ще дава такава на бизнеса в Русе, за да се намери решение.

    Не само доходите, но сигурността по улиците и спокойният начин на живот представляват аргументи жителите на Русе да останат в града си. Затова сигурността и опазването на обществения ред ще бъдат важен акцент в работата на общинското ръководство. Качественото здравеопазване, образованието и социалната подкрепа също имат значимо място в програмата на Пенчо Милков.

  • Вярва, че основната му мисия като кмет е да обедини и поведе жителите на Русе за възхода му като северна столица. Защото русенци могат да намерят нова опора, да продължат напред и заедно да създадат града, който искат за децата си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5088 |23.09.2019 ГЕРБ и СДС се регистрираха за местните избори в София . 71| 22972 |21.09.2019 Елена Гунчева: Цецку с първи изстрел срещу ГЕРБ и Борисов . 14| 8493 |21.09.2019 Цветанов: До Борисов останаха хора, които казват това, което иска да чуе, а не истината . 14| 7262 |21.09.2019 Политолог: Българското общество не иска правосъдие, а възмездие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads