Реклама / Ads
3| 3624 |09.02.2021 ПОЛИТИКА

Пламен Милев, БСП: В листите ни намериха място икономисти, финансисти, юристи, лекари, които ще бъдат нужни, за да излезем от кризата

.
Пламен Милев
„Листата, която БСП представи по отношение на водачите на листите, е съобразена с последните изменения както в икономически, така и социални измерения в България. Именно поради тази причина в нея намериха място икономисти, финансисти, юристи, лекари – специалисти, които ще бъдат нужни, за да излезем по-бързо от кризата и да се справим с икономическите последствия.” Това заяви Пламен Милев, водач на листата на БСП в Пазарджик по Евроком.
 

Милев коментира ситуацията в левицата преди изборите: „Партията ни е консолидирана. Показваме, че сме реформирани. Нормално е във всяка една партия, в такъв момент – при редене на листи, да има доволни и недоволни. Нормално е да има и по-остър тон, но в никакъв случай не може да се нарече „скандал”. Буря в чаша вода”.

По думите му кампанията на левицата е в ход още от 4 години, когато БСП е дала заявка да бъде алтернатива на управляващото мнозинство. „Мисля, че го доказахме. Включително и с алтернативния бюджет, който представяхме в края на всяка година. Представихме и „Визия за България” – основен документ, на базата на който стъпи платформата ни за европейските, местните избори, а сега – и за парламентарните”, обясни социалистът, като акцентира, че левицата е единствената партия с такъв програмен документ.

Милев изрази мнение, че кризата е оставила много хора без работа и доходи, а това, което идва след кризата, налага сериозна трансформация в икономиката: „Тя да бъде по-малко енергозависима, налага се трансформация към зелена икономика и нашата работна сила трябва да бъде готова за тези промени“, изтъкна още икономистът.

Той подчерта, че голяма част от идеите във „Визия за България” са били пренесени в законодателни инициативи, които левицата е правила при гласуване на бюджета. „Ние сме последователни”, заяви Милев.

„Пазарджик също не е подминат от лошата демографска тенденция”, обърна внимание социалистът Пламен Милев. Той се позова на статистиката - от града са се изселили 21 хиляди души през последните 10 години.

По повод предстоящия вот и безопасността, социалистът посочи, че гласуването в изборния ден с нищо не е по-опасно от пътуването в градския транспорт или ходенето на магазина.

„В образоването и здравеопазването няма място за пазарни принципи“, подчерта още Милев.

„БСП е повече от всякога готова и мобилизирана, и ще спечели тези избори”, категоричен е той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5008 |07.02.2021 БСП – София подреди листите в 23, 24 и 25 МИР . 3| 4555 |04.02.2021 Крум Дончев: Водачите на листите на БСП са изключително професионалисти . 6| 4134 |03.02.2021 Икономисти, финансисти, юристи и лекари са водачи на листите на БСП . 5| 8499 |17.12.2019 Проф. Пламен Киров: България е под натиск за конституционни промени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads