Реклама / Ads
8| 4757 |12.05.2016 ПОЛИТИКА

Плевнелиев смъмри депутатите за референдума на Слави

.
Росен Плевнелиев
Колко пъти трябва да питаме българския народ по един и същ въпрос и къде е логиката? Този въпрос към народните представители остро отправи държавният глава Росен Плевнелиев от Шумен в коментар за гласувания днес в парламентарна зала референдум и допуснатите въпроси.
 

"За мен е необяснимо как народните представители вчера говореха за противоконституционност на някои от предложените въпроси, а днес не стана и дума за това", посочи Плевнелиев, според когото депутатите просто са се отказали от отговорност и са я прехвърлили към друга институция.

 

Той припомня, че преди една година е организиран референдум и два пъти се е обръщал към Народното събрание по въпросите за електронното гласуване. За него е повече от необяснимо, че днес народните представители допускат още веднъж да се задава един и същ въпрос.

 

„Нима народните представители не разбират, че като вадят проблемното и лошото в пряката демокрация на преден план, сега те ще извадят проблемното и в представителната демокрация. Това действие на Народното събрание за мен е подценяване и това решение оставя много въпросителни дали народните представители желаят да извадят най-доброто от пряката и представителната демокрация в тяхната комбинация“, посочи Росен Плевнелиев.

 

Държавният глава заяви, че следи внимателно дебатите и взетите решения от парламента и е готов да използва правото си да се обърне към народа. Президентът  призова за смислен дебат по темата за ИК и подчерта, че няма как да се съгласи, „когато се хвърлят аргументи без фактологическа обосновка“. "Някои националистически партии твърдят, че помагат на българите в чужбина, но реалното действие е точно в обратна посока", заяви Росен Плевнелиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6344 |03.05.2016 ФРОГОКО: Ще наложи ли Плевнелиев вето на Изборния кодекс ? . 0| 4864 |05.04.2016 Плевнелиев: Първият урок е да научим децата, че Европа е място лишено от насилие . 0| 4924 |29.03.2016 Плевнелиев с награда от Международната организация по миграция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads