Реклама / Ads
44| 6659 |17.03.2011 ПОЛИТИКА

Позор! Парламентът разреши на НСО да стреля по хора

.
Ред гардове, ред кактуси...
Гардовете на Националната служба за охрана (НСО) ще могат да стрелят по автомобили и хора, ако преценят, че създават реална опасност за охраняваните държавни мъже.
 
Разрешава се и стрелба срещу опасни животни. Това пише в одобрената от кабинета и Народното събрание наредба за дейностите, свързани с оръжия, боеприпаси и взривни вещества в НСО.

Подобна простотия само тук може да се пръкне. Полумутрите от НСО и без това правят каквото си искат и са недосегаеми за закона. При толкова пътни инциденти досега няма нито един осъден държавен телохранител. Карат колите като полудели, катастрофират, осакатяват хора, но винаги се измъкват сухи. Когато не са на служба, пазят добре облечени бизнесмени. Въртят бизнес и с охранителни фирми. Отделно събират информация за хората, които пазят, слушат техните разговори и присъстват на срещите им. Събраните сведения използват според ситуацията или ги продават на заинтересовани. Понякога се включват и в бизнеса с рекет. Е, разбира се не всички гардове са такива, но не са и малко.

В цял свят службите за сигурност, които охраняват президенти, премиери и други важни особи стрелят, когато има въоръжено нападение. Нашите и досега можеха да използват оръжие при определени обстоятелства. Фашисткото е, че парламентът се занимава с подобен въпрос в момент, когато за повечето българи животът се е превърнал в руска рулетка. Нито правителството, нито депутатите обявиха какво налага даването на тези правомощия. През последните години няма нито един нападнат български големец, никой не е взимал на мушка президент или премиер. Дори посещенията на рискови лица като Путин и Буш минаха мирно и тихо. В същото време стотици българи бяха нападани, бити, изтезавани и убити в домовете си от разпасали се бандити. На тях обаче им е забранено да имат оръжие и да се защитят. Нещо повече, неотдавна властите решиха, че и газовото оръжие трябва да се регистрира като огнестрелно!

В парламента дори не дадоха примери, кои са опасните животни в България, склонни към нападания срещу ВИП персони. Да не би да сме завъдили тигри, алигатори или кралски кобри,а да не сме разбрали?

Машинките за гласуване в НС дължат обяснение, защо вече двайсет години няма закон за НСО. Защо тази служба съществува и действа в условията на тотална непрозрачност, харчейки парите на данъкоплатците както сметне за добре. Скъпи и прескъпи бронирани коли, огромно самочувствие, презрение към обикновените граждани и пищови на кръста. Това е НСО.

Очаквайте в скоро време ранени и убити българи, които не са направили път на някоя тъпоумна политзвезда в черна лимузина.

Позорно, нахално и вредно! Такова е решението на Парламента. Очевидно политиците ни толкова се страхуват от избиратели си, че решиха да се пазят от тях с оръжие.
Какви ли безумия още ни очакват...

Иван Петров
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5524 |11.10.2010 Парламентът решава референдум или не за Турция в ЕС . 4| 4980 |10.04.2010 Парламентът отвръща на ветото до края на месеца . 4| 6243 |22.05.2009 Алина Добрева: Европарламентът е мисия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads