Реклама / Ads
7| 5075 |17.02.2016 ПОЛИТИКА

Д-р Райнов: В здравеопазването нищо не е направено

.
Първата цел за вота е чисто политическа като оръжие на опозицията. Втората цел е, да се види кои останаха в управляващата коалиция и кои са в опозиция – тънката линия между двете страни. Третата е, да се случи един наистина смислен дебат за здравеопазването. Това заяви депутатът от БСП и зам.-председател на Комисията по здравеопазване в НС Емил Райнов пед БНТ по повод предстоящия вот на недоверие.
 
Министър Петър Москов не е направил нищо добро за здравеопазването. Касата и МЗ плащат на брой легло. Преди време казахме, че ще има вот на недоверие, той е на тема ”Здраве”, защото това е секторът, който засяга всички граждани, категоричен бе депутатът.

„Преди година се говореше за скенери за лични карти, те се купиха. Сега агресивно се говори за пръстов отпечатък, говори се още и че от догодина личните карти ще са с чип и отново тези скенери ще трябва да се подменят. Няма контрол на средствата. Нарушения не са хванати от министър Москов.

Той говори, че болниците са много, а с другата ръка разписва разрешения за нови здравни заведения и нови легла”, каза още Райнов. „Вотът не се крепи на ваксините, ясно е на всички, че има незаконно вкарани такива в страната. Но вотът е за цялостната политика.

Правителството няма да падне с този вот, но всички управляващи сили започнаха да се усещат и да привикват Москов, за да го разпитват какво става със здравеопазването., коментира още той.

Според зам.-председателят на здравната комисия у нас българите плащат 50% от доходите си за здраве. По думите му това е причината голяма част от гражданите да изпадат под прага на бедността.” Резултатът от тази реформа ще бъде по-труден достъп до здравеопазване. Когато пакетът се раздели – или ще се чака по 2 месеца за прегледите, или ще си плащат”, каза още Райнов.

Накрая д-р Райнов коментира и срещата на министър Москов с управляващите. „Не се казва нито дума за политиката в здравеопазването, а само, че щом мин.-председателят Борисов подкрепя министъра, другите също щели да го подкрепят”, каза още той.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5137 |24.01.2016 Миков: Вотът на недоверие ще е върху всичко антисоциално в здравеопазването . 2| 5101 |03.11.2015 Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани . 28| 12328 |22.09.2015 Отец Саръев: България е толкова независима, че нищо не зависи от нея . 0| 5945 |01.07.2015 Борисов: Здрависахме се с Путин, нищо не ми е казал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads