Реклама / Ads
11| 8153 |07.11.2019 ПОЛИТИКА

Сблъсъкът на ”антисистемната” Каназирева и Демократична България

.
Новият областен управител Дани Каназирева отговори остро на реакцията на Демократична България, които поискаха нейното отстраняване. Сутринта пред бТВ тя заяви, че от формацията имат къса памет.
 

„Страшно несериозна е тази позиция, жал ми е за подобни коментари. ДСБ във формат „Реформаторски блок” издигна Здравко Димитров на миналите избори. Десните винаги са били в управлението на Пловдив. Два мандата имаха председател на общински съвет и безропотно и мълчаливо подкрепяха всяко едно решение на бившия вече кмет Иван Тотев. Аз винаги съм подкрепяла десните партии. Там проблемът е с твърде голямото его и самоувереност и никога възможността да отстъпят в името на това да се случи нещо добро”, каза Каназирева, която бе заедно с ДСБ във формата Нова република.


От своя страна председателят на ДСБ Йордан Иванов в Пловдив отговори на твърденията на Каназирева в профила си във Фейсбук:


"Оставете личните нападки към Дани Каназирева - винаги в разговори с приятели, опоненти и познати съм кавал, че съм омерзен от личните гнусни нападки във връзка със смяната на името ѝ - това е право на всеки едни човек и никой не следва да бъде винен. Гнусните подхвърляния и сравнения с името на кмета ме омерзяват.


Оставете нападките ѝ от тази сутрин по БТВ по наш адрес, че сме участвали в управлението на Пловдив 8 години - Г-жа Каназирева знае прекрасно, че аз съм човекът, който защитаваше пред ръководството на ДСБ Пловдив свалянето на Спас Гърневски като неизбежно, заради безропотната подкрепа към ГЕРБ и забравянето на политиките, които сме обещали. И така и стана - успяхме.


Г-жа Каназирева знае прекрасно, че по мое време ръководството на р-н Централен свали политическо доверие от наш общински съветник, заради безропотна подкрепа към Иван Тотев и забравяне на обещания към избирателите.


Демократична България винаги е била безкомпромисна по отношение на забравянето на обещанията към избирателите и безропотната подкрепа към ГЕРБ.


Оставете всичко това. Най-важното днес е предателството към избирателите, защото това е политическият разговор. Ето кое е важното днес:


1.Как осемгодишна риторика на "борба срещу статуквото" намира своя пристан в лично назначение на премиера на страната, като неговите уши и очи в Пловдив? Този въпрос се нуждае от отговор повече от всякога.


2.Как си "антисистемен" и се вливаш в една от най-системните партии в България - ГЕРБ, като забравяш за партийните назначения, корупцията, обвиненията в партизанщина и некадърност? Как забравяш това? Как го забравяш като са гласували живи хора за теб на база тези послания?


3.Винаги ми е било удоволствие да разговарям с г-жа Каназирева на тема децентрализация, защото там имаме сходни убеждения, почти застъпващи се. Как ставаш служител на премиера, който ходи и раздава еднолично пари в цяла България, като си твърдял, че той не трябва да има тези правомощия. Това е в пълен противовес с принципите на децентрализацията. Нещо повече - как сега ще се противопоставиш на този авторитарен модел на публични финанси, при условие че шефът ти е човека, който непрестанно спекулира, че "той дава", и който е готов да се раздели с всеки човек от екипа си, в т.ч. и с областния управител на Пловдив, само при мисълта за децентрализация?


4.И не на последно място - Г-жа Каназирева, за да обоснове съюза си в ГЕРБ, така е скочила да брани Здравко Димитров - Зико като носител на промяната в Пловдив, че може да сбърка много лошо. Не виждам причини за това доверие в аванс. Да, г-н Димитров заслужава да бъде наблюдаван в рамките на 100 дни какви политики ще проведе, но от сега да бъде хвален като носителят на промяната в града ни е напълно несериозно, защото номенклатурата на тоя етап в ГЕРБ е същата, партийните началници са същите, а обещания за смели реформи дори няма. И нещо повече - Иван Тотев беше кмет с огромни дефицити, но не може неговото махане от поста да служи за оправдание за назначението на г-жа Каназирева в областна управа."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10831 |06.11.2019 Проф. Иво Христов: Режимът на ГЕРБ не се сваля с избори . 3| 8808 |06.11.2019 Проф. Людмил Георгиев: Не изборите, държавата трябва да се касира . 4| 5789 |05.11.2019 EU Reporter: Неосъзнатата слабост на Тръмп . 25| 6157 |04.11.2019 Ген. Атанасов: ГЕРБ работи, за да има балотаж с Манолова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads