Реклама / Ads
11| 5740 |28.10.2016 ПОЛИТИКА

Сензационно! Кр. Георгиева подаде оставка от ЕК, стана директор на Световната банка

.
Кристалина Георгиева
Кристалина Георгиева подаде оставка като заместник-председател на Европейската комисия, съобщава БТА. Причината е, че е определена за изпълнителен директор на Световната банка.
 

"За мен беше чест да служа на Европейския съюз и на моята страна през последните седем години", гласи официалното изявление на Георгиева, публикувано в сайта на ЕК.

Вече бившият еврокомисар поема поста главен изпълнителен директор на Световната банка.

 В изявленито си тя казва още: "От цялото си сърце благодаря на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за възможността да бъда част от неговия прекрасен екип. Връщам се във Вашингтон в началото на следващата година. Междувременно работата в Брюксел продължава. Очаквам да приключим успешно преговорите за бюджета на ЕС за 2017 г. Трябва да завършим и няколко инициативи, свързани с управлението на човешките ресурси в Комисията", отбелязва тя. "Не е време за сбогуване, предстои още много работа. Но оставам завинаги благодарна за приятелството и професионализма, които срещнах в Брюксел, завършва Кристалина Георгиева.

 

Решението на Кристалина Георгиева е много неочаквано. Всеизвестно е, че решенията за поста директор на Световната банка не се взимат за ден-два. Тя е знаела поне месец преди това. Много странно тогава, защо прие да участва в съревнованието за генерален секретар на ООН, коментира пред Фрог нюз източник от правителството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3963 |27.10.2016 Ц. Цачева: Ще подадат ли оставка и други лидери, ако загубят изборите? . 1| 3783 |25.10.2016 Калпакчиев продължава да настоява за оставката на Узунов . 2| 6881 |21.10.2016 Д. Узунов от ВСС: Панов да подаде оставка, той е пречупен човек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads