Реклама / Ads
52| 10504 |11.04.2010 ПОЛИТИКА

В. Сидеров: Кой позволи на в. "Галерия" да публикува секретна информация?!

.
В четвъртък Волен Сидеров поема председателството на комисията за контрол на ДАНС в парламента от Иван Костов. Първата му работа ще бъде разследването на вестник "Галерия" и необичайните обстоятелства около назначението на Алексей Петров-Трактора в тайните служби.
 

Лидерът на "Атака" обяви пред БНР, че в четвъртък се очаква официално да поеме председателството на комисията за контрол на ДАНС в Народно събрание, която, по настояване на Бойко Борисов, ще се председателства на ротационен принцип. Сидеров подчерта, че първата задача, която си е поставил е да попита ДАНС кой, как и защо е давал секретна информация на в. "Галерия" да публикува секретни данни, от къде са изтичали и каква е връзката на медията с Алексей Петров. Лидерът на "Атака" ще потърси информация около назначаването на Трактора като агент под прикриетие. Сидеров заяви, че не е адекватно агенцията да няма информация по този въпрос. Той увери, че ще се срещне с председателя на ДАНС Цветлин Йовчев в най-скоро време. Попитан дали това не е един вид разчистване на сметки с в. "Галерия", Волен Сидеров подчерта, че разследването на вестници, които обслужват мафията, няма нищо общо със свободата на словото.

Председателят на националистите ще потърси информация от ДАНС, дали се работи около заплахата за България от чужди интереси, идващи от Русия и Турция и могат ли сериозно да навредят на страната ни. Волен Сидеров коментира, че новата парламентарна сесия има тежката задача да извади страната ни от криза и подчерта, че с въвеждането на гласуване с пръстови отпечатъци парламентарната зала се е напълнила, а депутатите са станали по-дисциплинирани. по думите му предстои в Народното събрание да бъдат обсъдени промени в "закона за изборите". "Не може на едни местни избори разни бизнес сдружения и малки партии да вкарват в общината един-двама лобисти.", каза още Сидеров. Според него на подобни вотове трябва да се допускат само политически организации, които имат определен процент на предишни избори за Нардоно събрание или президент.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4951 |10.04.2010 Парламентът отвръща на ветото до края на месеца . 7| 5098 |09.04.2010 Ще издържат ли доказателствата в съда? . 54| 7764 |07.04.2010 СДС и ДСБ издигат Ива Николова за кмет на Габрово . 8| 5199 |06.04.2010 БСП праща на прокурор Закона за наркотичните вещества

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads