Реклама / Ads
1| 9103 |24.02.2018 ПОЛИТИКА

Скандален пленум на БСП, злобен спор между Янаки Стоилов и Бриго Аспарухов

.
Източник: БГНЕС
Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и продажбата на активите в България на ЧЕЗ, както и позицията за Народния съд са сред най-обсъжданите теми на днешния пленум на БСП.
 
Скандал се е разгорял на заседанието на Червения пленум заради позицията на БСП, в която беше махнато изречението за Народния съд. Същото изречение стана повод Валери Жаблянов да бъде свален от зам-шефския пост на парламента.

Вчера ръководството на Столетницата се изказа много остро срещу сделката с активите на ЧЕЗ. Днес по-опозиционно настроените също се изказаха негативно срещу сделката със закупуването на ЧЕЗ. Бившият член на изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов посочи като съмнително дружество с общ капитал от 50 хил. лв. да купи компания, която има силата да свали правителство.

По време на заседанието на Националния съвет на БСП, Велислава Дърева и Янаки Стоилов попитали ръководството защо е изтеглило изречението. В него Жаблянов казваше, че народният съд е бил необходимо и навременно правосъдие. Много от червените споделят позицията му, въпреки че изречението бе изтеглено след скандал в социалните мрежи от документ в официалния сайт на партията.

Стоилов хем критикувал изтеглянето на изречението, хем поздравил ръководството, че е защитило Валери Жаблянов. Тъй като Янаки Стоилов бил много остър в изказването си, това предизвикало реакцията на други присъстващи на пленума. Атанас Костадинов и Атанас Зафиров го критикували, че разпалва скандала отново в услуга на ГЕРБ.

"Когато в ГЕРБ има трус и БСП набира сила винаги се намира някой вътре в нашата партия, който в услуга на управляващите да направи скандал", била тяхната позиция. Това предизвикало отново Стоилов, който обвинил ръководството че е исторически неграмотно и разказал как Бриго Аспарухов се е хвалел навремето, че той е бил човекът, открил Бойко Борисов за политиката. Това взривило пленума и самия Аспарухов, който обявил, че толкова злобна реч срещу партията отдавна не е чувал и попитал Стоилов как не го е срам. Дори ГЕРБ не говорят с толкова злоба за БСП, обявил Аспарухов. Зафиров също станал да отговаря на Янаки Стоилов и го попитал, след като е бил дълги години в ръководството, с какво е помогнал да се разберат историческите факти.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4619 |14.02.2018 БСП изтри скандален текст от декларацията си за Народния съд . 11| 7653 |26.11.2016 Ген. Радев обра овациите на пленум на БСП . 11| 7577 |24.10.2014 Дъбов, Кутев и Узунов ги издухват на пленума на БСП в неделя . 105| 10175 |30.03.2012 Първанов обвини Станишев за скандален клип в интернет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads