Реклама / Ads
2| 7274 |02.05.2018 ПОЛИТИКА

Трима президенти се срещат в Русе

.
Румен Радев Източник: БГНЕС
Неформална среща на президентите на България, Австрия и Румъния ще се състои на 4 май в Русе, съобщиха от прессекретариата на президента.
 

 По покана на държавния глава Румен Радев на посещение в крайдунавския град ще бъдат президентите Александър ван дер Белен и Клаус Йоханис. По време на срещата, която е на тема "Бъдещето на обединена Европа", ще бъдат обсъдени основни теми от европейския дневен ред, които са и сред българските приоритети на председателството на Съвета на ЕС.

 

Срещата в Русе е израз и на политическата воля на трите държави, които последователно ще поемат председателството на Съвета на ЕС, да се гарантира приемственост по ключови общи позиции в дневния ред на общността, като европейската перспектива за Западните Балкани, бъдещето на кохезионната политика, енергийната и транспортна свързаност в региона, се отбелязва в съобщението.

 

В него се посочва също, че градът е избран символично, тъй като сред основните теми на срещата ще бъде развитието на Дунавския регион, който има голямо значение за свързаността и повишаване на икономическия растеж в ЕС.

 

В 09.50 часа Румен Радев ще посрещне своите колеги пред сградата на Регионалния исторически музей, след което е предвидена обща снимка на тримата президенти. В 10.30 часа, в залата "Княз Александър I" на музея ще се състои неформалната среща на президентите. В 15.00 часа, в сградата на Русенския университет - Канев център, тримата държавни глави ще участват в конференция на тема "Устойчиво развитие на Дунавския регион".

 

В 16.20 часа в зала 2 на Канев център, президентите Румен Радев, Александър ван дер Белен и Клаус Йоханис ще направят съвместни изявления за медиите, а в 17.00 часа в Русенския университет "Ангел Кънчев" държавният глава Румен Радев ще има среща с кметове от Дунавския регион.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6983 |03.04.2018 Екатерина Захариева: Срещата в София за Западните Балкани не е пред провал . 2| 8728 |27.03.2018 Радан Кънев: Дали срещата във Варна няма да охлади отношенията Атина - София? . 17| 11690 |25.03.2018 Оптимистът, песимистът, реалистът и циникът за срещата ЕС-Ердоган във Варна . 29| 48889 |01.03.2018 Октай пред Фрог: Със срещата си с Гинка, Борисов си направи харакири

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads