Реклама / Ads
13| 8053 |21.11.2017 ПОЛИТИКА

Валентин Златев: Над Марешки има разпънат политически чадър

.
Валентин Златев
”Утре фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесем жалба в КЗК, защото по информацията, с която разполагаме, двете фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв. Това е чист, класически дъмпинг.”
 
Това каза генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев пред медиите, след като беше разпитан от спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър, цитиран от БТА. "Аз ще очаквам този път КЗК да се произнесе и да каже така ли е, или не е така", допълни Златев.

По думите му Марешки е проблем на българската държава и общество. Според него въпросът е българската държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея.

Златев заяви, че поддържа думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков". Като уточни, че не твърди нищо по този повод, но обясни, че оттогава досега Марешки няма нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците.

"Държавата трябва да каже събира ли си всички данъци или позволява на някого да получава непонятни отстъпки", допълни Златев.

Валентин Златев припомни защо е извикан в прокуратурата: „На 28 септември в парламента при заседание на комисията за борба срещу контрабандата, сивата икономика и контрол на приходните агенции, в което съм казал, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. Това беше темата за срещата“.

А на журналистическия въпрос дали важат и в момента предположенията му за политически чадър, той каза: След като няма приключили ревизии и след като никой в тази държава не иска да излезе и да каже, "аз съм ръководител на НАП и този човек работи законно или незаконно", вие как мислите?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7657 |17.11.2017 Марешки напуска парламента, докато Иво Христов не подаде оставка . 2| 4298 |16.11.2017 Цацаров дава Марешки на спецпрокуратурата . 1| 4801 |16.11.2017 Марешки иска оставката на Иво Христов, не на Димитър Главчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads