Реклама / Ads
5| 6352 |10.04.2017 ПОЛИТИКА

И. Василев: Нашите ”юнаци” се ослушват за нов договор с Газпром

.
Илиян Василев
Нека поясня какъв шанс губим, ако пропуснем да договорим нова формула с Газпром и влизащо веднага в сила намаление на цената на природния газ, като сменим формулата и най-вече като отиграем претенциите за надвзети суми след 2012 година, които Газпром имплицитно се съгласи, че има, заради по-високи от пазарни цени, на които сме купували природния газ.
 
Това е същността на разследването и на становището на ЕК.

До момента на даване на становище по предложението на Газпром до ЕК имаме златно време да договорим максимално изгодна за себе си позиция в преки преговори с Газпром. Имам инфо, че те дори са ни предлагали, но нашите "юнаци" се ослушват, защото чакат Годо - тръба през Черно море и хъбче. Чакат орел в небето и затова пренебрегват врабче в ръката.

В оптималния случай цената на природния газ, благодарение на зависимостта на Газпром от нашия отговор към ЕК и преговорния лост на претенциите, може да падне драстично.

Това ще отвори прозорец на възможности на индустрията и ще неутрализира повечето проблеми свързани с цената на природния газ от 1 април и последващия ефект върху свързани стоки.

Ако Газпром не реагира, тогава сме свободни да отправим всички бележки и отразим всяко недоволство в отговора си към ЕК. Пратим ли становището в ЕК - вече сме пропуснали да получим своята изгода в двустранни преговори, а ще разчитаме на общи ЕК политики и позиции.

Разбирам, че българската страна готви някакъв отговор, който е обтекаем и на принципа "да не бягаме пред вятъра", да са оглеждаме и ослушваме за да не дразним "големия" брат.

От служебно правителство и този президент не може да се очаква нищо друго. Хората от ГЕРБ трябва да си стъпят в ролята, защото ще дойдат при свършени факти.
И да престанат служебните и пригласящи им да говорят глупости, че цената на природния газ у нас е най-добрата в региона, че няма други доставчици и няма по-ниски цени.

Илиян Василев - фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4215 |04.04.2017 Политологът Д. Ганев: Нашите Патриоти не са като Льо Пен . 5| 4343 |30.03.2017 Станишев: Бъдещето ни в Европа е в нашите ръце . 3| 3919 |29.03.2017 Н. Василев: Широка коалиция ще е един тюрлю говеч

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads