Реклама / Ads
4| 11413 |23.09.2022 ПОЛИТИКА

Владимир Чуков: Лавров е класически лъжец, а референдумите са под щика на автоматите

.
Владимир Чуков
Едва 5% от убитите руски войници са с леко стрелково оръжие, т.е. това, което Путин предприема, тази мобилизация практически няма да има никакъв ефект на бойното поле. И си представете ролята, която изиграха високоточните ракети, тежката артилерия ”Химарс“ – те ще продължат. И затова Путин започна да размахва и ядреното оръжие.
 

Но аз искам просто да поставя най-вече акцент върху това, че Путин се почувства, особено през последната седмица, 10 дена изключително изолиран и унижен и според мен това беше една от причините първо да анонсира референдумите, организацията на тези референдуми. Това заявява пред "Фокус" Владимир Чуков


Второ – да обяви мобилизацията, и отново да започне рефрена с ядреното оръжие. Първо, това е една невероятно звучна плесница, която беше ударена на Путин в Самарканд. Там, където той очакваше подкрепа, видя изолация. И най-вече за мен роля в това отношение изигра изказването на Си Дзинпин. Ще го повторя, тъй като световните медии наистина поставиха акцент върху следния израз. Той каза следното: "Ние имаме поведение на велика сила, която работи за стабилността на света“. В Москва очевидно бяха го интерпретирали с това, че Китай вече не гледа Русия като велика сила.

 

Цялата тази силовашка група, която управлява – не става въпрос само за Путин, става въпрос за всички онези като Песков, като Лавров, като Шойгу, като Медведев. Тези хора очевидно считат, че тези 17 милиона кв. км трябва да бъдат управлявани по начин, по който те си гарантират техните привилегии, техните права. Нека да кажем и още нещо. Вие споменахте за тази мобилизация. Моя теза е, че Русия, особено при Путин, особено в условията, в светлината на тази бих казал силовашка групировка, много ясно се видя, че е разделена на различни цивилизационни часови пояси, цивилизационни часови пояси, смята той.


Тези хора, които могат, имат средства. Докато вие си представете – ако живеете в цивилизационната часова зона от ХVІІІ век, вие дори не знаете какво се случва и какво ви се представя, разбирате ли? Т.е. големият проблем е, че ние възприемаме тази Русия като компактна държава и гледаме бляскавите витрини на Москва, на Санкт Петербург и т.н. В Същото време огромната част от тази държава, това са хора, които живеят в други часови цивилизационни измерения. И всъщност те са пратени на полето, там да бъдат убити, в Украйна. Всъщност това е втората голяма трагедия на Русия – че хората от тези краища, от тези далечни области, те практически нямат избор. Защо? Защото армията е единственото препитание, те нямат с какво друго да живеят. И това е всъщност естеството, генезисът на този режим. Което само по себе си какво показва – че това е една хибридна държава, която не може да бъде управлявана с други инструменти, освен с насилието, посочва анализаторът.


А част от насилието, това е лъжата, измамата през медиите, които ние просто ежедневно виждаме. Виждаме ги и тук, в нашите медии, тези руски пропагандатори, които просто са реципиенти на измислиците на Дугин и естествено, подсолени с някакви национални такива елементи, които да бъдат поднесени по-приятно за съответната публика. Държава, която няма как да продължи оттук насетне да живее по този начин. Аз съм дълбоко убеден, че рано или късно в ООН, в световната, универсалната организация ще настъпят, трябва да настъпят и ще настъпят някакви промени, особено по отношение на правото на вето. Вече се говори, че може би ще има скорошно предложение да няма право на вето, когато става въпрос за проблеми и за права на човека, когато става въпрос за човешките взаимоотношения. Така че тази система не може да продължи. Ние видяхме вчера – просто типичните нападки, типичните лъжи и измами от Лавров.

 

Вижте, Лавров е един класически лъжец и тук просто стоя зад думите си. Припомням на българската публика какво каза той през 2016 г. – че Македония ще бъде разделена между България и Албания. Това каза – направете една справка с интернет и ще видите каква е неговата оценка за ситуацията около Македония. Ето това го каза без да му мигне окото. На такъв човек, който дори по отношение на регионална криза, каквато е тук до нас, и ние сме страна – това просто няма как да бъде изказване на висш държавник. Така че какво приказва Лавров – ние всеки ден, хората, които се интересуват, следят ситуацията, се поставят в изпитанието да слушат бих казал лъжите, измамите, клишетата на цялата тази групировка, която обслужва интересите на Кремъл. Нека пак да кажа – те се борят за своите привилегии, те се борят за своето привилегировано социално положение. Затова и те не подбират никакви средства, казва още Чуков.


Тези райони, в които ще бъдат проведени референдумите, голяма част от тях нямат нито лекарства, нито храна, нито имат редовно ток, нито вода. Съотношението между заплатите да речем в една Херсонска разделена област, в едната, руската, са някъде около три до четири пъти по-ниски заплатите от тази, която е в украинската част. Така че няма какво да говорим за легитимност, за законосъобразност и т.н. Това са референдуми, които се правят под щика на руските автомати. Просто нещата са реторични. Но това пак няма да помогне, тъй като за света тези четири области са част от Украйна и те ще останат винаги част от Украйна. Това не е Русия това, което се опитва да представят някои проруски коментатори – че едва ли не това вече е Русия. Не, това не е Русия. Ние видяхме с Крим какво се получи – в анексираната 2014 г. се изсипаха украинските ракети. Така че нещата ще продължават до края, заявява анализаторът.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8444 |06.06.2022 Владимир Путин - новият васал на Китай . 0| 7175 |14.03.2022 Полк. Владимир Миленски: Позорно е поведението на България и по военна, и по политическа линия . 79| 25314 |24.01.2022 Радетели на руско-българската дружба: Лавров с любовница и пари на олигарх, Милер – герой на труда . 16| 37881 |11.07.2021 Владимир Береану: Борисов говореше днес пълни идиотщини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads