Реклама / Ads
11| 5919 |30.10.2012 ПОЛИТИКА

ВМРО обвини Плевнелиев в двоен стандарт

.
Красимир Каракачанов
Критично обръщение към президента Росен Плевнелиев отправи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Поводът е вчерашната позиция на президента, който критикува протестите пред съда в Пазарджик, съобщава „Дарик”.
 

Протестът беше организиран от ВМРО, „Атака” и други патриотични формации с мотива за гарантиране на спокойствието на съда срещу митингите на ислямисти. Основен лозунг беше „България е светска държава”.

Плевнелиев изрази в понеделник притеснение от намесата на националистически партии в казуса в Пазарджик и заяви, че те употребяват делото.

В писмото си Каракачанов напомня, че единствената партия у нас, която си позволява да използва съдебния казус за свои конкретни предизборни цели е ДПС. От Движението за права и свободи преди повече от месец заявиха, че „следят делото със загриженост”, а високопоставени техни представители нееднократно са защитавали в различни медии обвиняемите, напомня лидерът на ВМРО.

„Това обаче явно не предизвиква у Вас същото притеснение, което демонстрирахте вчера, след като стана ясно, че стотици български патриоти са в Пазарджик. Този двоен стандарт не Ви прави чест”, категоричен е Каракачанов и допълва: „Намесата Ви по този непохватен начин в една твърде деликатна тема ни кара да мислим, че по-скоро Вие употребихте казуса, за да напомните за себе си”.

Председателят на ВМРО смята позицията на президента Плевнелиев за израз на конюнктурни политически намерения. Според Каракачанов тя прилага нееднакъв критерий и създава опасен прецедент, в който реалната опасност се подменя. Защото заплахата за България идва от страна на радикалния ислям, а не от страна на българските патриоти, напомня лидерът на националистите.

„Не чухме да зовете за спокойна работа на съда, когато пред него имаше митинги с нагла демонстрация на религиозни символи. Чуваме Ви, едва когато пред съда застанаха хора с български знамена. Хора, които напомниха с лозунгите си: „България е светска държава!”, пише още в писмото си председателят на ВМРО.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7262 |26.10.2012 Росен Плевнелиев: Влизаме в Шенген заедно с Румъния . 24| 8018 |25.09.2012 Красимир Каракачанов повече няма да е председател на ВМРО . 66| 12869 |14.07.2012 Не сме зле, супер сме, шегува се Плевнелиев из Европа . 30| 7768 |13.07.2012 Плевнелиев пред Die Welt: България е за пример

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads