Реклама / Ads
2| 7837 |26.12.2016 ПОЛИТИКА

Войната между ДОСТ и ДПС продължава (Обновена)

.
Привърженици на двете партии Източник: rodopi24.blogspot.bg
Вербалните сблъсъци между симпатизанти на ДОСТ и ДПС продължава. По време на честването на протестите срещу Възродителния процес в село Могилане се стигна до обиди между представители на двете партии.
 

ДОСТ бяха водени от лидера си Лютви Местан, съобщава 24 часа. Част от достаджии се спряха и призоваха активистите на ДПС да махнат партийните знамена. ДПС-арите им отвърнаха, че те трябва да свалят белите си шапки с емблема на ДОСТ. След кратката словестна схватка, Местан поведе групата си към гробището, където е погребаната 18-месечната Тюркян. Активистите на ДПС останаха около чешмата.

 

Припомняме, че ДПС организира всяка година в края на декември възпоменателни митинги в Млечино, Могиляне, Момчлиград и други населени места в памет на жертвите на така нар. „Възродителен протест“. На 26 декември 1984 година по време на мирен протест са убити трима души, сред тях и 17-месечната Тюркян.

 

Новият лидер на създадената от Касим Дал Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) Орхан Исмаилов са появи заедно с Лютви Местан и турския посланик Сюлейман Гьокче пред гроба на бебето Тюркян в село Могиляне, съобщава rodopi24.

 

Според сайта по настояване на Гьокче партиите на Местан и Касим Дал преговарят да се явят заедно на предсрочните парламентарни избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4187 |22.12.2016 Галъп: Два процента разлика между ГЕРБ и БСП, ако изборите бяха днес . 0| 4719 |22.12.2016 Официално: Кобрата ще се бие с победителя между Кличко и Джошуа . 3| 4545 |21.12.2016 Борисов към министрите: Никакво отпускане, караулът продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads