Реклама / Ads
0| 4244 |10.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 октомври

.
Заседават кабинетът, тристранният съюз и НС; учителите провеждат национален протест пред МС; безплатно преглеждат детските очи; природозащитници правят поредната си акция.
 

Редовното правителствено заседание ще се проведе от 10.00 ч. Министър Джевдет Чакъров ще внесе за разглеждане в Министерския съвет списък с 27 зони за местообитанията по НАТУРА 2000. Решението те да бъдат предложени за включване в екомрежата беше взето на 13 септември от Националния съвет по биологично разнообразие. Тогава той разгледа повторно 29 зони за местообитанията, отложени за включване в НАТУРА 2000 миналата година по искане на тогавашното Национално управление по горите. Съветът реши 26 от тях да бъдат одобрени и предложени за включване без никакви промени, една да се разшири, а две – Рила буфер и Централен Балкан буфер, да бъдат преразгледани отново. Ако правителството одобри списъка с 27-те зони, той ще бъде изпратен за одобрение в Европейската комисия, каквато е процедурата. Кабинетът ще разгледа още доклад относно информация за изпълнението на републиканския бюджет към края на август 2007 г.; проект на решение за утвърждаване на споразумението между правителството на България и Международния фонд – Бенгази; постановление за допълнение на постановление №47 от 5 март 2007 г. на министерския съвет за осигуряване на средства от централния бюджет за 2007 г. за поемане на разходи, свързани със защитата, престоя и медицинското обслужване на подсъдимите български граждани и палестинския гражданин по делото в Либия.

В 14 ч. в Министерския съвет председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Иво Прокопиев ще връчи на премиера Сергей Станишев Бялата книга на КРИБ за българската икономика и бизнес през 2006 г. – “Краят на прехода – европейското бъдеще”.

От 15.00 ч. в Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. На него ще бъдат обсъдени състоянието на социалния диалог между партньорите и предложения за повишаване на неговата ефективност. След срещата е предвиден брифинг за журналистите.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

Природозащитници на поредната си акция в защита на пълния обхват на европейската екологична мрежа Натура 2000 от 9.30 часа. По-късно вечерта в четвъртък от 18 ч. пред Народното събрание природозащитниците ще проведат и акция с метли в подкрепа на Национален парк Рила под мотото „Да изметем боклука от държавата”.

От 11.00 часа започва националният протест на учителите пред Министерски съвет. ЕНСК на трите учителски уведомява, че от 13.00 ч., участниците в Националния митинг - шествие ще проведат протестна акция пред Народно събрание и ще организират жива верига извън зоната за сигурност.

Очаква се от 17.00 часа да се проведе поредната среща в Министерството на образованието и науката за учителските заплати.

Коалиция "За да остане природа в България" дава пресконференция в БТА от 11.00 часа.

Парламентарната Комисия по гражданското общество и медии ще проведе заседание от 14:30, пл. "Княз Александър I" №1, зала 130. Ще бъде обсъден финансовия разчет за необходимите разходи на БНТ във връзка с процеса на цифровизация на електронните медии.

Зам.-министър Красимира Мартинова ще открие „Железопътен форум - 2007" на 11 октомври 2007 година, от 10.00 часа, който ще се проведе в сградата на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков".
Форумът ще се проведе със съдействието на Министерството на транспорта, а организатори са Асоциацията на Европейските съюзи на железопътните инженери (UEEIV), Национално сдружение - Общество на инженерите по железния път (НСОИЖП), Научно-техническия съюз по транспорта (НТСТ) и Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС). От 12.00 часа, в сградата на ВТУ „Тодор Каблешков", ще бъде дадена пресконференция от организаторите на форума.

От 13.00 часа в 310 аудитория “Проф. Петър Мутафчиев” на Нов български университет ще се състои семинар, организиран от департамент “Кино, реклама и шоубизнес” на тема “Датска и японска фотография”. Събитието е част от редовния семинар “Визуални изкуства. Световно известните фотографи Фин Нилсен и Кейко Сато пристигат за първи път в България и ще споделят спецификата и проблемите на фотографията във своите страни пред студентите и преподавателите на Нов български университет.

В 11.30 часа Светослав Спасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта при Народно събрание ще се срещне с Борис Кутин - президент на Европейския шахматен съюз. Срещата ще се проведе в зала 454а в сградата на Българския парламент на пл. “Княз Александър Първи” и на нея ще присъстват и президентът и изпълнителния директор на Българска федерация по шахмат Стефан Сергиев и Николай Велчев.

На 11 и 12 октомври 2007 г. по покана на заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин на официално посещение в София ще бъде министърът на външните работи на Република Унгария д-р Кинга Гьонц.

Ръководството на МБАЛСМ “Пирогов” и работещите в Клиниката по детска травматология организират кратка церемония по случай получаване на дарение – рентгеноскопичен апарат “Siemens” на стойност 30 000 лв., направено от “Църквата на Исус Христос и Светиите от последните дни”. Тържеството ще се състои от 10 часа в Клиниката по детска травматология.

По повод Международния ден на зрението – 11 октомври, Асоциацията на Лайънс клубовета в България организира безплатни очни прегледи за деца от 3 до 6 годишна възраст. Прегледите ще проведат от 8 до 16 часа в Детския очен кабинет в Университетска болница “Александорвска” в София и в Център за зрение ”Проф. Пашев” с ръководител акад. Петя Василева.

Кръгла маса за алтернативните инструменти за финансиране на българската култура ще се проведе в Червената къща ул.”Л.Каравелов”№15 от 18.00 ч.

Публицистичната книга “Случаят „Гоце" на Едвин Сугарев ще бъде представена от Методи Андреев в Камерна зала „Триадица" – бул. „Витоша" 15.

Парламентарна делегация, водена от председателя на Сейма на Република Литва Викторас Мунтианас, е на официално посещение в България до 12 октомври 2007 г. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински. На 11 октомври, четвъртък, в 10.00 часа, председателят на Сейма на Република Литва Викторас Мунтианас ще произнесе слово пред народните представители в пленарната зала на Народното събрание.
В 10.20 часа председателят на Народното събрание Георги Пирински и председателят на парламента на Литва ще направят изявления за медиите.

До 11 октомври Национална компания “Железопътна инфраструктура” ще извършва ремонтни дейности в участъка Крумово - Първомай. По тази причина ще бъдат променени разписанията и маршрутите на някои влакове, които по обичайния си график трябва да преминат през този участък.

Програмата на обединените нации за околната среда – сектор “Финансова инициатива” /UNEP FI/ за пръв път организира в София дискусия по въпроси, свързани с корпоративната социална отговорност на бизнеса и устойчивото развитие на банковия и застрахователния сектор. Срещата е на тема “Европейските екологични норми – риск или възможност за финансовия сектор”. Събитието ще се проведе с изключителното съдействие на Интерамерикан-България и ще бъде ръководено от Европейската банка за възстановяване и развитие, и UNEP- сектор “Финансова инициатива”. Срещата ще се проведе на 11 октомври 2007 г. от 9.00 ч. в зала “Европа” на хотел “Принцес”, гр. София.

Главният изпълнителен директор на „Кремиковци”АД организира пресконференция от 12.00 часа в заседателната зала на Централно управление на дружеството.

От 14.45 часа в Държавната агенция по горите ще се проведе среща между Единния национален стачен комитет (ЕНСК) и представители на Държавната агенция по горите (ДАГ) по поставените стачни искания.
Безсрочната ефективна стачка на работещите в сектор “Горско стопанство” продължава.

На 11 октомври т.г. в "Интер Експо Център" София, бул. Цариградско шосе 147, от 14.00 до 21.00 ч, ще се проведе Ден на стартиращия предприемач, организиран от Националната занаятчийска камара.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4785 |09.10.2007 Предстоящо на 10 октомври . 0| 4086 |08.10.2007 Предстоящо на 9 октомври . 0| 4242 |07.10.2007 Предстоящо на 8 октомври . 0| 4415 |04.10.2007 Предстоящо на 5 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads