Реклама / Ads
0| 4133 |13.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 декември

.
Заседава НС; провежда се дискусия на тема: “Матурите – често задавани въпроси”; подписват кредитно споразумение за структурен програмен заем между Република България и ЕИБ; връчват Голямата награда за литература на Софийския университет за 2007 г.
 

 

Ще се проведе заседание на Народното събрание и парламентарен контрол.

На 14 декември министър-председателят Сергей Станишев ще участва в работата на Европейския съвет в Брюксел.

От 10:00 часа в София- хотел „Рила”, зала „Адакта” ще се проведе заседание на Управителния и Контролния съвет на Асоциация на българските градове и региони. В 13:00 часа ръководството на АБГР ще даде пресконференция в зала ”Адакта” на хотел „Рила”.

На тържествена церемония от 10.00 часа, Висшето училище по застраховане и финанси в София присъжда за първи път в своята история академичната степен „Почетен доктор” (Doctor honoris causa) на двама германски учени в областта на икономиката. Събитието ще се проведе в Аулата на ВУЗФ.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще вземе участие в дискусия на тема: “Матурите – често задавани въпроси”.

От 16.00 часа в сградата на Държавната комисия по сигурността на информацията ще се състои церемония по подписване на Споразумение между България и Португалия за взаимна защита на класифицирана информация.

От 10.00 часа в залата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъде подписан договорът за изграждането на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти. Документа ще подпишат министърът на държавната администрация Николай Василев като възложител, изпълнителят на услугата – „Моникомп България” ЕООД, и бенефициентите по договора – министърът на вътрешните работи Румен Петков и директорът на Националната агенция по приходите Мария Мургина.


Резултатите в годишната анкета за "Десетте златни армейски спортисти” ще бъдат обявени в 12:00 ч. в Министерството на отбраната. Спортистите ще бъдат наградени от министъра на отбраната Веселин Близнаков. Ще присъства и Весела Лечева – председател на ДАМС. На тържеството ще бъдат отличени още: “Отбор на годината”, “Треньор на годината” и “Военен спортен клуб на годината”. Ще се срещнете и с поредния спортист с военни пагони.

От 15.00 часа министърът на финансите Пламен Орешарски и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Матиас Колац-Анен ще подпишат Кредитно споразумение за структурен програмен заем между Република България и ЕИБ. Чрез споразумението ЕИБ ще подпомогне страната в изпълнението на структурни реформи и политики в приоритетни за правителството сектори. Подписването на споразумението ще се състои в зала „Колегиум” на МФ.

В 11 часа в Аула Максима на НСА президентът на Международната федерация по ски Джанфранко Каспер ще бъде удостоен с титлата “доктор хонорис кауза” на Национална спортна академия “Васил Левски”.

Илияна Йотова, член на Европейския парламент от групата на ПЕС, съвместно с Буллброкерс ЕООД организират информационен семинар на тема „Ролята и значението на структурните фондове на ЕС и тяхното усвояване в България”. Събитието ще се проведе на 14 декември 2007г в хотел „Премиер” във Велико Търново. Целта на семинара е да информира предприемачи и общини за безвъзмездната помощ по оперативните програми по европейското финансиране.

В 11.00 часа на тържествена церемония в Аулата ще бъде обявен носителят на Голямата награда за литература на Софийския университет за 2007 година. Това съобщиха от СУ “Св. Климент Охридски”. Тази година журито удостои с престижното отличие писателя Дончо Цончев.

От 11.30 часа в кабинета на зам.-кмета д-р Лорис Мануелян бургаските спортни журналисти ще определят десетте най-добри спортисти на Бургас за 2007 г. Спортните клубове от града вече са попълнили анкети с данни за най-успешните си състезатели и техните постижения през изтеклата година. Въз основа на тях ще бъдат избрани “десетте най”.

Предпремиера и пресконференция организира Младежкият театър от 19 ч в Камерна зала – на постановката „Заболяване на младостта” от Фердинанд Брукнер.

На 14 декември от 10 часа в Каварна ще се открие паметник на Еранос Ераносян – предупредил каварненци за нападението на башибозука по време на руско-турската война и загинал в отбраната на Каварна. Очаква се официални гости на събитието да бъдат посланикът на Армения в България Сергей Манасарян, генералният консул на Русия във Варна Анатолий Щелкунов, представители на Арменската общност във Варна и други.
Паметникът на Еранос Ераносян ще бъде поставен на едноименната улица в града във връзка с честване на 130-годишнината от Руско-турската освободителна война.

Гражданско сдружение за защита на интересите на работилите в Либия дава пресконференция в БТА от 11.00 ч.

От 11.30 часа в дом „П.Р.Славейков” в гр. София Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР и доброволци на БМЧК ще дарят новогодишни подаръци на децата, а в дома ще грейне коледна елха.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4034 |12.12.2007 Предстоящо на 13 декември . 0| 4413 |11.12.2007 Предстоящо на 12 декември . 0| 3964 |10.12.2007 Предстоящо на 11 декември . 0| 4547 |09.12.2007 Предстоящо на 10 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads