Реклама / Ads
0| 4030 |13.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 14 септември

.
Заседава НС; премиерът продължава индийския си тур; учителите представят готовността си за стачка; Илия Луков гостува на бесарабските и таврийските българи в Украйна.
 
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

Премиерът Сергей Станишев ще бъде на официално посещение в Индия по покана на министър-председателя д-р Манмохан Сингх.

От 9.00 часа ще се проведе церемония за полагане на венци и цветя от служителите на НСПБЗН - МВР на Паметника на Незнайния воин по повод професионалния им празник. от 11.00 ч ще се проведе церемония за полагане на венци и цветя от служителите на НСПБЗН - МВР на Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари в района на Генерална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” (ГДПБЗН) при НСПБЗН на ул. “Пиротска” № 171 “А”. От 11. 30 ч ще се състои пресконференция на ръководството на НСПБЗН - МВР в сградата на ГДПБЗН.

От 8.00 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе семинар на тема "Нови моменти в законодателството в областта на индустриалната собственост".

Във връзка с Международния ден за заболявания на простатната жлеза, в Клиниката по урология към УМБАЛ “Александровска” ще се проведат безплатни прегледи /без талони/ на пациенти от цялата страна със заболявания на простатната жлеза. Прегледите ще се извършат в урологичните кабинети на Първи хирургически блок от 9.00 до 13,30 часа.

В 13 часа в централата на НДСВ на ул. „Врабча” 23 ще се проведе заседание на Политическия съвет на НДСВ. Пресконференцията е предвидена за 15 часа.

По случай първия учебен ден министърът на отбраната Веселин Близнаков е поканил на среща децата на загиналите военнослужещи от София и региона в сладкарницата на хотел „Шипка”. В 10.00 часа той ще поздрави децата с началото на учебната година, ще им дари тетрадки и учебни пособия, както и по 100 лева за най-неотложни нужди. По същото време в Плевен, Варна, Шумен и Пловдив центровете за индивидуално социално обслужване и служителите от Изпълнителна агенция "Социални дейности на Министерството на отбраната" са организирали тържества и за децата на загинали военнослужещи от цялата страна, които също ще получат подаръци. 

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде специален гост и говорител на Втория форум на жените-предприемачи от Югоизточна Европа, Балканите, Каспийския регион и Кавказ в град Бари, Италия, по покана на италианския министър на външната търговия и европейските политики Ема Бонино.
Около 300 жени - представители на различни бизнес-сектори, се очакват да вземат участие във форума, посветен на темата за приноса на женското предприемачество за икономическия растеж.
От 18:00 часа в зала “България” ще се проведе общо събрание на Софийската организация на партия “Демократи за силна България”.

Среща на министрите на външните работи на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в България. Неформалната среща ще започне в 9:00 ч. и ще бъде проведена във вагон-салон на царския влак “Корона Експрес”, принадлежал на Цар Борис III. Влаковата композиция ще пътува по маршрута София-Пловдив, като се очаква да пристигне на пловдивската гара около 12:00 ч. В официалната зала на кметството в Пловдив е предвиденa церемонията по подписването на Споразумението за създаването на Секретариат на СРС в Сараево. В същата зала министрите на външните работи на България, Хърватия и Молдова ще дадат пресконференция с начален час 12:30.

Във връзка с предстоящите протестни стачни действия на заетите в системата на средното образование, организирани от трите учителски синдиката СБУ към КНСБ, СО към КТ "Подкрепа" и НУС към КНСБ, чрез изградения единен национален стачен комитет ще дадат пресконференция от 10.00 часа в сградата на КНСБ на пл. "Македония" №1 в "Заседателна зала" на XI - я етаж. На пресконференция Единният национален стачен комитет ще изнесе информация за готовността на синдикалните структури и отделните колективи за провеждането на едночасовата предупредителна стачка на 15-ти септември.

Семинар за стандартизацията в дейностите по прилагане на трудовото законодателство и оценка на риска при работа ще се проведе от 9.30 ч. в залата на Главно следствено управление, бул. “Г.М.Димитров” 42 А

Кметът на София Бойко Борисов ще представи в 11 ч. в 23 СОУ „Фредерик Жулио-Кюри” проект за въвеждане на система за видеонаблюдение в столичните училища и детски градини. Училището се намира на бул. „Ситняково” 21.

В 10.00 часа на церемония в Музейната зала на БЧК Христо Григоров, председател на организацията, ще връчи на Н. Пр. г-н Джереми Хил най-високото отличие на БЧК - “Златен медал за заслуги”. В знак на признателност за активното съдейсзтвие при подпомагане на нуждаещи се хора, ще бъде връчен и Благодарствен плакет за Посолството на Великобритания в България.

В 10.00 часа на Околовръстен път-София - пътен възел Бояна пред Национален Исторически музей ще се проведе фестивал “Speed Fest 2007”. Основни събития в рамките на фестивала - VICTORY CUP - състезания с картинг автомобили VICTORY, с участието на известни медийни личности и журналисти, връчване на купи I, II и III място от „Булгартабак -Холдинг”АД - купи VICTORY и други.
От 14:00 часа в малката зала на Младежкия дом в Горна Оряховица Биляна Раева организира семинар за разясняване на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Оперативната програма ще бъде разяснена от експерти на Министерството на труда и социалната политика, което е Управляващ орган на Програмата.

Български червен кръст - Варна и Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи ще консултират безплатно лица пострадали при ПТП за правата, които имат и процедурите, които следва да предприемат.
Безплатните консултации ще се дават в офиса на БЧК, ул. „Братя Шкорпил” № 3 от 11 часа.

Народният певец Илия Луков, танцова формация "Пирина" и оркестър за народна музика "Пирина" ще гостуват на бесарабските и таврийските българи в Украйна. Екипът на Илия Луков ще направи най-дългото хоро на стадиона в град Милитопул.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4123 |12.09.2007 Предстоящо на 13 септември . 0| 4161 |11.09.2007 Предстоящо на 12 септември . 0| 4016 |10.09.2007 Предстоящо на 11 септември . 0| 3937 |09.09.2007 Предстоящо на 10 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads