Реклама / Ads
0| 3933 |16.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 април

.
Заседават НС; МС; дискутират бюджета на СО; започва Програмата за развитие на селските райони в България; ПП “Атака” чества 3-годишнината от учредяването си; правят изложба – базар “Писани великденски яйца”.
 

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 9.00 часа Софийски военен съд ще гледа делото за убийството на Ангел Димитров-Чората.

Бюджетът на Столична община - 2008 г. и проблемите в развитието и управлението на града са тема на открита дискусия, която ще се проведе от 18:30 ч. в залата на х-л "Акорд".  Евродепутатът Кристиан Вигенин ще бъде модератор на срещата, а сред участниците са Тодор Модев (областен управител) и общинските съветници от левицата: Жельо Бойчев, Петър Курумбашев, Лилия Долджева и Росен Малинов. Срещата е организирана от Районния съвет на БСП – Подуяне.

Представители на еврейската общност ще се срещнат в президентството на Република България с президента
Георги Първанов, по повод празника Песах – празника на спасението на еврейския народ. Срещата ще се проведе от 15.30 часа в Президентството.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще даде старт на третата национална ученическа спортна олимпиада Globul start. Стартът министър Вълчев ще даде от 11.30 часа пред Национален стадион „Васил Левски”. В старта участие ще вземат и Танасис Кацирубас, изпълнителен директор на Globul и Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет.

Кметът на София Бойко Борисов ще представи в 11.30 ч. деветте нови автобуса „Tedom C12 G”
, които са новото попълнение на автопарка на общинското дружество „Столичен автотранспорт” ЕАД. Официалното представяне ще се състои на пл. „Св. Ал. Невски”.

Официално започва Програмата за развитие на селските райони в България. Във всички 28 Областни Разплащателни агенции започва приемът на проекти по първите две мерки - 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Бюджетът по първата мярка възлиза на над 102 млн. евро, а по втората - над 1 млрд. и 40 млн. евро. До месец юни и началото на юли ще бъдат отворени всичките мерки от Програмата. Общият бюджет, който Европа предоставя на страната ни за развитие на селските райони до 2013 г. е 3,24 млрд. евро.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще връчи в 15.00 часа наградата "Талия" на Международната асоциация на театралните критици на режисьора Жан-Пиер Саразак /Франция/. Той е сред специалните гости на започналия на 14 април в София 24-и конгрес на Международната асоциация на театралните критици. Официалната церемония по награждаването ще се състои в голямата зала на Гранд Хотел „София”.

От 11.00 часа в пресклуб София прес ще се проведе пресконференция на Столичен браншови пчеларски съюз и Пчеларска кооперативна организация Агрокооп „Нектар“ – София .Темата е „Софийски фестивал на меда, цените на пчелните продукти. Високата смъртност на пчелните семейства.

От 12.00 часа в сградата на Проектантска организация, ще се проведе пресконференция на политическа партия “Отечество”.

Политическа партия “Атака” чества 3-годишнината от учредяването си. Честването ще се проведе от 14:00 часа в зала 8 на НДК. На събитието са поканени посланици, лидери на политически партии, журналисти.

От 14.00 часа в развлекателен комплекс „Патиланци” в ж.к. „Младост” 3 в София ще се проведе празник на децата-хемофилици. Празникът се провежда в рамките на проекта „Байер Шеринг Академи” за подкрепа правата на пациентите съвместно с Дружеството по хемофилия.

В столичния хотел Шератон представителите на българския финансов свят ще отбележат 10-годишнината на единствения по рода си Български финансов ИТ форум. Събитието под надслов „Десет години бизнес и технологии ръка за ръка в българския финансов свят” се организира вече десетилетие от ICT Media, правоприемник на IDG България и ISACA-Sofia Chapter, със съдействието на Българска народна банка, Асоциацията на банките в България и Комисията по финансов надзор.

От 11.00 часа парламентарната подкомисия по усвояването на средствата от Европейския съюз ще се проведе изслушване на Министерство на транспорта относно осъществения напредък по изпълнението на Оперативна Програма Транспорт.

От 17.04. до 11.05. 2008 г. в залите на Националния етнографски музей при Българската академия на науките посетителите могат да видят изложба – базар “Писани великденски яйца”. В нея ще вземат участие майсторки от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти – Величка Георгиева, Нина Нейкова, Цветанка Абаджиева, Параскева Стоянова и Мила Чуклева. Ст.н.с. Светла Ракшиева, Румяна Данова и Иглика Мишкова от НЕМ ще представят яйца, изписани с восък по традиционни образци. В изложбата се показват и великденски яйца от фондовете на музея, като се представи целия процес на изработка на яйцата, а всичко това е богато илюстрирано с рисунки на художника Ари Калъчев от Архива на ЕИМ при БАН.

Ще се състои откриването на „Асоциация на данъкоплатците в Република България”. Идеята за създаването на тази асоциация възникна в резултат на желанието на българските граждани, да се защитят от нарастващите данъчни изисквания на държавата, да ползват повече гражданска свобода, да постигнат по голяма рентабилност в обществения сектор и да ограничат преливащата бюрокрация.

Столичната организация на Българския Червен кръст и Мото-Пфое отбелязват
12 години от началото на партньорството си с традиционното благотворително модно ревю “Пролет”. С набраните средства от дарители ще бъдат подпомогнати абитуриенти-сираци за закупуване на тоалети, куверти и други разходи за техния бал. Празничното благотворително ревю ще се проведе от 19 часа в хотел “Хилтън София”.

От 13.30 часа кметът на Варна Кирил Йорданов ще приеме световноизвестната група SNAP, които са на турне в България по повод 2-годишнината от създаването на ретро-клубовете “Ликьор”. Срещата ще се проведе в кабинета на кмета. От 16.00 часа ще се проведе поетична вечер, посветена на украинския поет и художник Тарас Шевченко. Проявата е под патронажа на генералното консулство на Украйна във Варна. Организатори са Дружеството за сътрудничество между България и Украйна и Регионалната библиотека “Пенчо Славейков във Варна.

Необходимостта от разкриване на нови социални услуги за деца и възрастни в Ямбол ще бъде разисквана на кръгла маса, организирана от община Ямбол. Дискусията ще се състои на 17 април (четвъртък), от 15.00 часа в зала 203 в сградата на общината, съобщиха от общината.

От 9.00 часа, представители на Генералния щаб на Българската армия и областният управител на област Перник Иван Димитров ще се вземат участие в залесяване в с.Косача - част от инициативата „Хубава си моя горо", подета от президента на България Георги Първанов.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3870 |15.04.2008 Предстоящо на 16 април . 0| 4507 |14.04.2008 Предстоящо на 15 април . 0| 3818 |13.04.2008 Предстоящо на 14 април . 0| 3965 |10.04.2008 Предстоящо на 11 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads