Реклама / Ads
0| 3692 |16.09.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 17 септември

.
Заседава НС; СОС провежда тържествено заседание по повод Празника на София; с водосвет и церемония се отбелязва празникът на столицата; обсъждат проблема на топлофикациите с "Булгаргаз; ГЕРБ дискутира европейската външна политика.
 

 

Министър-председателят Сергей Станишев и министърът на регионалното развитие и Благоустройството ще присъстват на официалното откриване новата учебната година в Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. По-късно двамата ще открият рехабилитираната отсечка от пътя Благоевград –Бодрост. В 15.15 часа министър Гагаузов ще направи първа копка на обект „Рехабилитация на път за Горно Церово”. Преди церемонията по откриването на учебната година министър Гагаузов ще направи посещение в археологическия обект “Дренково”.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

От 12,30 ч. Столичен общински съвет ще проведе тържествено заседание по повод Празника на София. В дневния ред са включени приветствия от Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет и от Бойко Борисов, кмет на Столичната община, награждаване със званието „Почетен гражданин на София” и връчване на „Почетен знак на Столична община”. Столична община ще връчи наградите за ярък принос в областта на културата на тържествена церемония. Тя ще се проведе от 18.30ч. в Театър “София”. Също в Деня на София от 19.30ч. в Зала 1 на НДК “Бранд Ню Хевъс” ще изнесат концерт. Подгряваща група на проявата ще бъдат група “Те”.

За 13-ти път ще се проведе спортен празник в чест на Деня на София. Проявата ще се състои в Борисовата градина пред главния вход на стадион „Българска армия” с начало 11.00 часа.

С тържествен водосвет и церемония по вдигане на знамето на София ще бъде отбелязан празникът на столицата. Церемонията ще започне в 13.30 ч. на площад „Александър Невски”. Слово за празника ще произнесе кметът на София Бойко Борисов. Тържественият водосвет ще бъде отслужен от Знеполския епископ Йоан.

Представители на Инспектората към Висшия съдебен съвет ще дадат пресконференция от 11 часа в София прес.

В Народното събрание ще бъде представена книгата на проф. Георги Марков “Независимостта на България през Балканската криза 1908 – 1909 г.”. Представянето ще бъде в 14.30 часа в зала «Запад» на Народното събрание.

Георги Първанов ще връчи орден “Стара планина” – първа степен на Филип Беке. Церемонията е от 14.30 часа в президентството.

От 10.30 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе среща на народните представители от „Българска нова демокрация” с ръководството на Топлофикация-София.

Национална служба за охрана навършва 129 години от създаването си. Началникът на НСО се възползва от възможността да покани всички бивши служители на службата на поднасяне на венец пред паметника на Незнайния воин от 18 часа. Празникът ще продължи в резиденция „Бояна”, Дом 2 от 19,00 часа с коктейл.

От 10.00 часа Фондация "Електронно здравеопазване - България" ще даде пресконференция в БТА.

От 11.00 часа Дружество на кардиолозите в България ще даде пресконференция в пресклуба на БТА.

В 12.00 часа ще бъде дадена пресконференция в БТА, посветена на реформите в здравеопазването.

От 13.00 часа Асоциация на топлофикационните дружества в България ще даде пресконференция на тема „Проблемът на топлофикациите с "Булгаргаз". Брифингът е в БТА.

От 14.00 часа ще бъде даден брифинг, посветен на Международната научна конференция по проект "Изследване и превенция на радикализацията на исляма: какво могат да направят училищните общности против нея. Сравнително изследване на случаите на България, Румъния, Испания и Мароко".

В х-л Хилтън от 14.30 ч. ще се проведе конференция, организирана от ПП ГЕРБ на тема „Каква Европейска външна политика”. Тя ще бъде открита от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде гост на френския посланик Етиен дьо Понсен на откриването на стената на Франция от инициативата “Поезия върху стена” Деня на София, в 11.00 часа при Малък градски театър зад канала.

От 11 часа ще се проведе редовна пресконференция на кмета на Варна Кирил Йорданов

Споразумение за съвместни действия ще подпишат утре в Китен Кънчо Филипов, председател на партия Лидер и Пенчо Токмачиев, председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ. Споразумението ще бъде подписано в сградата на почивен дом “Кремиковци” в Китен, в 17:00 ч. 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4131 |15.09.2008 Предстоящо на 16 септември . 0| 3930 |14.09.2008 Предстоящо на 15 ceптември . 0| 4163 |11.09.2008 Предстоящо на 12 септември . 0| 3883 |10.09.2008 Предстоящо на 11 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads