Реклама / Ads
0| 4186 |17.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 декември

.
НС заседава извънредно; дебатират на тема: “Европа през 2020: страхове и надежди”; откриват Коледно градче в София; раздават се коледни подаръци; отличават предпразнично заслужили в различни сфери през годината.
 

Народното събрание ще проведе извънредно пленарно заседание от 9.00 ч.

От 10.30 часа в заседателната зала на МДААР ще се проведе пресконференция, на която министър Николай Василев ще обяви разпределението на предоставените допълнителни бюджетни средства от преизпълнението на приходите за 2007 г. На пресконференцията ще бъде обявено и окончателното класиране на участниците в обществената поръчка на МДААР за доставка на лицензиран софтуер на „Майкрософт” за персонални компютри и сървърни системи в администрацията.

Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще поздравят за коледните и новогодишните празници военнослужещите от българските контингенти, участващи в международни операции. Това ще стане в Информационния център на Министерството на отбраната в 10.30 ч чрез осъществяването на видео- и телефонна връзка с българските военни контингенти в чужбина.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие в 12.00 часа „Информационен коридор” в Националния статистически институт. Информационният коридор е модерен център за обслужване на потребителите със статистическа информация.

Министерство на земеделието и продоволствието ще присъди Награда за зооинжинер на годината - 2007. Призът ще бъде връчен от зам.-министъра на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова от 13 часа в зала „Рила” на хотел “Шератон”. Церемонията се организира от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството.

Дебат на тема: “Европа през 2020: страхове и надежди” ще се проведе в Центъра за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” от 18.00 часа. Събитието е по инициатива на Посолството на Холандия и е част от програмата „България–Нидерландия: културни празници 2007” на холандското правителство по повод първата година от членството на България в ЕС.

В 17 часа столичният кмет Бойко Борисов ще пререже лентата на Коледно градче в София. Коледното градче, където ще могат да се забавляват софиянци в празничните дни, ще отвори врати край НДК. Инициативата е осъществена със спонсорството на М-Тел.

Първото информационно издание на българския СОЛВИТ център за решаване на въпроси във вътрешния пазар на Европейския съюз - „СОЛВИТ: Разреши този проблем” ще бъде представено в Информационния център на ЕС към Постоянното представителство на Европейската комисия от 16.00 ч. Изданието е подготвена в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2007-2009 г.

Сдружение "Българска отбранителна промишленост" дава пресконференция в БТА от 11.00 ч. на тема “Една динамична година за българската отбранителна индустрия”.

Център за развитие на човешките ресурси дава пресконференция в БТА от 12.00 ч. по повод учредяване на почетен знак за принос към европейските образователни програми.

От 10.00 ч. в клуб МОТТО ще се проведе пресконференция, на която КРИБ и “Горичка” ще обявят съвместната си инициатива за провеждането на екообучения. Участници в пресконференцията ще бъдат: Иво Прокопиев, председател на КРИБ, Магдалена Малеева, основател на “Горичка” и Ива Петрони, журналист и изпълнителен директор на “ДД Агенция”.

Коледни подаръци ще получат деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия на благотворително тържество, организирано от Българския Червен кръст от 12 часа. Дом на детското празненство ще бъде зала “София” в сградата на НС на БЧК бул. “Джеймс Баучер” 76.

От 11.30 ч., в “Заседателна зала” на 2-ри ет. в сградата на КНСБ с подкрепата на Фондация “Фридрих Еберт” ще се състои Национална конференция на КНСБ “Договорът за реформи: Накъде върви Европа”. На дискусията ще присъстват министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, социалните партньори на КНСБ, ръководството на Конфедерацията, представители на Европейски институти.

От 10.30 часа в х-л „Кайлъка”, с решение на НИС на СДС, ще се проведе редовно заседание на Националния съвет на Съюза на Демократичните Сили. Ще бъдат обобщени резултатите от Местни избори 2007 от анализите на общинските организации и дискусия за перспективите пред СДС.

Изложба-художествена фотография "Превъплъщение" ще бъде подредена в ХГ "Христо Градечлиев" от 18 ч в Каварна. Проявата е в рамките на коледната програма на общината.

От 14.00 часа в залата на Община Бургас ще се проведе тържествена сесия на Бургаски младежки парламент, по случай 5-годишнината от неговото създаване. Тя ще започне с официално откриване, поздравление от кмета Димитър Николов и ще продължи с мултимедийна презентация, отчет за дейността на младежката организация и кратка празнична програма. В 18.30 часа през същия ден Бургаски младежки парламент организира и юбилеен концерт във Военен клуб Бургас.

От 13:30 ч. в Театър 199 ще се проведе пресконференция по повод премиерата на спектакъла „КОКО” (COCO CHANEL) от Саня Домазет. Премиерата на „КОКО” е на 19 декември от 19:30 ч. с участието на Цветана Манева и Ася Иванова. Постановката е на Възкресия Вихърова, а сценографията - на Зарко Узунов.

В Българската търговско-промишлената палата ще се проведе пресконференция-дебат за бъдещето на Европа през погледа на новите граждани на Европейския съюз и на младите хора. Събитието се организира от портал “Европа” от 11 часа. Дискусията ще бъде модерирана от Юлиана Николова, директор на Европейския институт. Ще участват още Франк Бианчери, председател на „Новите европейци”, Огнян Бояджиев, главен редактор на Портал „Европа”, Тихомира Трифонова, експерт публични комуникации, Агенция „Стратегма”, Беата Папазова, директор на Евро Инфо Център към БТПП.

Българският спортен тотализатор ще отличи с парични награди европейските и световните шампиони на страната ни, всички с квоти за летните Олимпийски и Параолимпийски игри в Пекин догодина. Това ще се случи на церемония в хотел „Арена Ди Сердика” от 19.00 часа.

Комисията за защита от дискриминация организира семинар в рамките на общата европейска инициатива “Европейска година на равните възможности за всички – 2007”, която се съфинансира от Европейската комисия. Семинарът започва днес и е до 20 декември. в хотел “Самоков” – Боровец.

Благотворителен коледен концерт “Заедно на Коледа” ще се проведе от 14.00 часа в Зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна. От утре до 23 декември във варненския музея ще се проведе и коледен базар на минерали и скъпоценни камъни. 

От 11.30 часа кметът на Видин инж. Румен Видов ще даде пресконференция на тема “Общинският бюджет за 2008”. В 16.30 часа в спортна зала „Фестивална” ще се състои благотворителен концерт, организиран от Инър Уил Клуб Видин, който е под патронажа на кмета на Видин.

От 9.00 часа състав на СГС ще заседава по делото на Ангел Василев срещу прокуратурата. В 13.30 часа 13 състав на СГС ще заседава по делото срещу Иван Чолаков по чл. 282 от НК.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4024 |16.12.2007 Предстоящо на 17 декември . 0| 4134 |13.12.2007 Предстоящо на 14 декември . 0| 4034 |12.12.2007 Предстоящо на 13 декември . 0| 4413 |11.12.2007 Предстоящо на 12 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads