Реклама / Ads
0| 4563 |18.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 19 ноември

.
Отбелязва се Световен ден за борба с насилието над деца; Сметната палата представя резултати от одита за финансовата дейност и управлението на предоставеното имущество на политическите партии за 2007 г.; представят алтернативни енергийни „сценарии” за България до 2050 г.
 

 

Отбелязваме Световен ден за борба с насилието над деца, както и Световен ден за борба Хроничната обструктивна белодробна болест.


Начало на Национална кампания за профилактика на ХОББ по повод Световния ден за борба с Хроничната обструктивна белодробна болест ще започне безплатно изследване на дишането в 25 града в страната. Кампанията, с продължителност един месец, ще се проведе в Благоевград, Бургас, Велико Търново, Варна, Велинград, Видин, Враца, Габрово, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Добрич, Монтана, Пазарджик, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Раковски, Русе, Самоков, Свищов, Сливен, София, Стара Загора, Ямбол.

Сметната палата ще представи резултатите от одита си на финансовата дейност и управлението на предоставеното имущество на политическите партии за 2007 г. Пресконференцията ще се състои от 11 часа в Сметната палата на ул. "Екзарх Йосиф" №37, ет. 4.

Софийски градски съд ще заседава от 9.30 часа по делото за длъжностно присвояване срещу бившия директор на „Топлофикация – София” Валентин Димитров. По това дело са подсъдими и друг бивш началник на „Топлофикация” Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

От 13 часа в зала 2 на Съдебната палата прокурорът от Върховна касационна прокуратура Маргарита Попова ще представи дейността на отдел „Противодействие на престъпленията против финансовата система на ЕС”.

От 10.00 часа в “София прес” ще се състои представяне на алтернативни енергийни „сценарии” за България до 2050 година.

От 11.30 часа в Интер Експо и Конгресен Център - София ще се проведе пресконференция по повод откриване на международните специализирани изложби месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и дринк.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще бъде в Страсбург, за да представи пред членовете на Европейския парламент филма на режисьора Явор Гърдев “Дзифт”.

От 17.30 часа в ресторант “Континентал Плаза” на НДК, ще се проведе бизнес вечеря организирана от Българска търговско-промишлена палата, по инициатива на Съвета на браншовите организации към БТПП. Дискутираните теми ще са, свързани с основните икономически приоритети на страната през 2009 г.

Австрийската компания за управление на отпадъците Заубермахер България ще проведе пресконференция относно избирането й за победител в обществената поръчка за сметосъбиране в районите Люлин, Овча Купел, Витоша, Младост и Триадица в София.Събитието ще се състои от 10.00 часа в хотел „Холидей Ин” зала Балкан.

Конференция “Околна среда и изменение в климата” ще започне в 14.30 ч. в хотел „Шератон” зала „Средец”. В пресконференцията ще участват министъра на околната среда на Кралство Дания - Троелс Лунд Поулсен, и министъра на околната среда и водите на Джевдет Чакъров. Вие ще имате възможността да зададете въпроси свързани с основните теми, които ще се обсъждат по време на конференцията.

На пресконференция в Министерството на околната среда и водите ще бъде представена новата процедура за набиране на проекти за опазване на биологичното разнообразие по ОП „Околна среда”. Пресконференцията ще се състои от 11.00 часа в залата на МОСВ на ул. „У. Гладстон” №67.

Пресконференция на тема съвместните проекти между България и Русия, както и плановете за провеждането на Годината на Русия в България ще се състои от 10,30 в Руския информационен център на „РИА Новости” в София в „Дом на Москва”.


Пресконференция с участието на проф. Иван Илчев - ректор на Софийския университет
ще се състои от 11.00 часа в новата конферентна зала университета.

Заместник-министърът на околната среда и водите Любка Качакова ще открие форум, в който участие ще вземат 21 австрийски фирми Austria Showcase на тема "Околна среда и възобновяеми енергийни източници" от 9 часа в хотел „Холидей Ин”, зала „Витоша” 1

Под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов от 11 часа в Централното фоайе на Народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде открита национална изложба „250 години История Славянобългарска на отец Паисий Хилендарски”.

Институт Сервантес-София и списание „Алтера” представят най-голямата литературна награда в испаноезичния свят „Мигел де Сервантес” от 18.30 ч. в Институт Сервантес-София ще се състои вечер, посветена на наградата.

Проф. Васил Николов и екип археолози ще представи най-новите си открития за археологическия паметник Провадия–Солницата – най-старият праисторически център в Европа за производство на сол от 11.00 часа в БТА

Пресконференция по повод 80-тата годишнина на актьора Алексей Баталов посветена ще се от 14,00 часа в Руския информационен център на «РИА Новости» в София в хотел “Хилтън”, бул. “България” 1, етаж 2, зала “Вихрен”.

Милен Цветков ще се включи в кампанията „Урок по родолюбие” на Националния инициативен комитет за отбелязването на 100 - годишнината от независимостта на България. Урокът ще се състои от 13.30 часа в 31 СОУЧЕМ „Иван Вазов”, ул. „Гео Милев” 2. .

Международен ден на толерантността ще бъде отбелязан от 18.30 часа в Зала „Йерусалим” на Еврейския културен дом в София. Организатори на събитието са: Организация на евреите в България „Шалом”, фондация „Етнопалитра” и „Клуб на рускоговорящите евреи”, със съдействието на „Световния конгрес на рускоговорящите евреи”.


Пресконференция на Логопедичен център – Варна на тема “Разпространение на комуникационни нарушения сред децата във Варна през последните 10 години”.

От 12.00 часа пред регионална библиотека „Михалаки Георгиев” ще се проведе инициативата „Голямото четене” - културен проект на Българската национална телевизия. Основна част от кампанията е проектът „Пътуваща библиотека”.

В Ловеч ще се проведе третият семинар от Националната кампания „Близо до теб” за обучение за защита при бедствия на хора с увреждания и хронични заболявания. 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3879 |17.11.2008 Предстоящо на 18 ноември . 0| 4076 |16.11.2008 Предстоящо на 17 ноември . 0| 3892 |13.11.2008 Предстоящо на 14 октомври . 0| 3879 |12.11.2008 Предстоящо на 13 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads