Реклама / Ads
0| 4108 |01.06.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 2 юни

.
Стартира въвеждането на експериментална автоматизирана система за телемедицина; представят филм за тежките катастрофи по пътищата с млади хора] m,dlsj възпоменателна церемония по повод 133-годишнината от гибелта на Христо Ботев и в памет на загиналите герои за свободата на България.
 

Министърът на правосъдието Миглена Тачева ще се срещне в 9.00 ч. в Министерство на правосъдието с председателя на Камарата на частните съдебни изпълнители Георги Дичев.

От 12.00 ч. в УНСБАЛ „Света Екатерина”, Аула „Максима” министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще даде официален старт на въвеждането на експериментална автоматизирана система за телемедицина - дистанционна диагностика на пациенти. Системата е уникална за България, в т.ч и за Източна Европа и е изградена в болница „Света Екатерина”, която е сред водещите университетски центрове по кардиология и кардиохирургия в Европа.

Дискусионен клуб за социална и местна политика ще даде пресконференция в София прес във връзка с недостига на места в детските градини в София.

В Столичната община в 10.00 ч. от зам.-кметът Йорданка ще представи филм за тежките катастрофи по пътищата с млади хора.

От 11.00 ч., Столична община организира възпоменателна церемония по повод 133-годишнината от гибелта на Христо Ботев и в памет на загиналите герои за свободата на България. Церемонията ще се състои пред паметника на поета революционер в Борисовата градина.

От 9.30 ч. в Централата на КТ „Подкрепа” ще се открие национална кръгла маса по въпросите на социалното включване и бедността на тема: „Борбата срещу бедността и за ефективно социално включване – жизненоважен приоритет за устойчиво развитие на България”.

В 11.00 часа инициативна група от Движение за национално единство и спасение ще внесе официално писмо до Президента на Република България, в което ще го призове да спази обещанието си и да инициира референдум за промяна на избирателната система в България.

От 11.00 часа ще се проведе пресконференция на прокуратурата.

ДКЕВР насрочва открити заседания за разглеждане на доклади относно утвърждаване на цени в секторите "Топлоенергетика" и "Електроенергетика". Заседанията ще започнат съответно от 10.00 ч. и 11.00 ч. в сградата на комисията – гр. София, бул. „Дондуков” № 8-10, ет. 4, зала № 4.

В с. Лозен - Район „Панчарево” от 11.00 часа ще се проведе Детски турнир по футбол по повод откриването на нова многофункционална спортна площадка и 1 юни – Ден на детето.

От 16.00 часа в Залата на Информационния център на Европейския съюз ще се състои представяне на книгата „Българското общество и европейската интеграция. Социологически аспекти”.

От 12,00 часа Организационният комитет на 43-то Световно военно първенство по лека атлетика организира пресконференция и коктейл в пресклуб „България” по повод предстоящото състезание.

Координационният съвет за информационно общество, съвместно с Българската академия на науките и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, организират информационен ден, посветен на Петата конкурсна сесия на тематичен приоритет „Информационни и комуникационни технологии” в Седма рамкова програма.

Интелигентни системи за управление на бизнеса в условията на икономически спад ще бъдат представени на семинар от 9.00 часа в хотел „Радисън”. Форумът се организира от Сага технолоджи и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

Ще бъде представен уникалният проект за образование „Банка знания”, в който партньори са М-Тел и Европейски център за обучение и квалификация (собственик на марката „Училища Европа”).

От 10.30 часа в БТА Фондация „Фридрих Еберт” и Българската асоциация за политически науки организира дискусия на тема: „Българската политическа култура пред предизвикателството на европеизацията”.

От 13.00 часа Асоциацията на пострадалите от кризата ще даде пресконференция в БТА на тема: „България пред икономическа и социална катастрофа”

Министър-председателят Сергей Станишев ще участва във всенародния митинг-поклонение на връх Околчица по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. След церемонията на върха премиерът ще посети „Център майка и бебе” във Враца, който дава подслон, специализирана помощ и подкрепа на бременни и майки в риск от изоставяне на детето.

От 15.00 часа председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев и министърът на правосъдието Миглена Тачева ще участват в церемонията по официалното откриване на новия дом на Административния съд в гр. Смолян - новопостроен, специално за нуждите на съда, етаж в Съдебната палата.

11.30 часа, парк „Христо Ботев”, с поднасяне на венци и цветя, община Горна Оряховица ще почете паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.

Изложение, насочено към интернет бизнеса, се организира по време на Международната изложба за печатна комуникация „ПринтКом 2009”.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4106 |31.05.2009 Предстоящо на 1 юни . 0| 4107 |28.05.2009 Предстоящо на 29 май . 0| 3923 |27.05.2009 Предстоящо на 28 май . 0| 3995 |26.05.2009 Предстоящо на 27 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads