Реклама / Ads
0| 4217 |19.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 20 декември

.
Заседават НС, МС и СОС; организират боулинг турнир за всички младежки организации на политически партии; НЕК дава коледна пресконференция; представят данни от социологическо изследване за политическите нагласи на българските граждани, изобилстват празнични прояви.
 

Правителственото заседание ще се проведе от 10.00 ч.

Народното събрание ще проведе заседание от 9.00 ч.

От 10.00 ч. ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

Планинската спасителна служба към БЧК организира пресконференция от 11.00 часа, в Музейната зала на БЧК.

Държавната агенция за информационни технологии и съобщения пуска в употреба от 10.00 ч. в Музея на съобщенията на „Гурко”6, пощенско-филателно издание, посветено на 100-годишнината от създаването на българското военно разузнаване. В церемонията ще участват председателят на ДАИТС Пламен Вачков, заместник-министърът на отбраната Спас Панчев, началникът на служба „Военна информация” генерал-майор Пламен Студенков, филателисти.

На пресконференция ще бъде представено новото споразумение между МОСВ и организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки. В пресконференцията ще участват заместник-министър Чавдар Георгиев, експерти от МОСВ и представители на шестте организации. Пресконференцията ще се състои от 11,30 часа в залата на МОСВ на ул. „У.Гладстон”.

Боулинг турнир на всички младежки организации на политически партии се организира по инициатива на младежкото ДПС и ще се проведе на 20.12.2007 от 19.00 ч. в Боулинг Мега Екстрийм в студентски град. Капитан на отбора на младежкото ДПС е евродепутатът от ДПС и член на групата на либералите в Европарламента Метин Казак.

СИА Адвъртайзинг и BVG Cinema организират официалното откриване на новата ледена пързалка в градинката пред Народен театър „Иван Вазов”. Откриването на новото съоръжение ще стане на 20.12./четвъртък/ от 17 часа. Сред специалните гости на събитието се очаква да бъде и кметът на София Бойко Борисов.

Коледна пресконференция на НЕК ще се проведе от 12,30 часа в зала Триадица на Гранд хотел София, ул. Гурко №1.

Ректорът на Икономически университет – Варна ще даде пресконференция на тема: “Икономически университет–Варна: проблеми, перспективи, намерения”. Организаторите ще говорят за обучението, приема, научната работа от 11 часа в зала 446 в Икономически университет – Варна.

Актът за безусловна акредитация на Разплащателната агенция ще бъде връчен на 20 декември 2007 г. от 12.00 часа в Голям Колегиум на МЗП. След връчване на акта министър Нихат Кабил, зам.-министрите д-р Светла Бъчварова, инж. Димитър Пейчев и доц. д-р. инж. Димитър Тадаръков ще дадат съвместна пресконференция.

Направи ангел с мен” – това е благотворителната инициатива, в която в продължение на 12 дни близо 60 деца взеха участие. Проектът е с инициатор Ирина Баткова и се осъществява с подкрепата на М-Тел.
Творбите, изработени от децата, както и експонати на участвалите в проекта художници, ще станат част от експозиция под надслов „Ангели”. Откриването на изложбата ще се състои от 19 ч. в галерия “Център ателие Николай Шмиргела”, като тогава ще се проведе и благотворителен търг.

На 20 декември от 10.00 часа в Пресклуба на БТА Агенция „Барометър инфо” ще даде пресконференция, на която ще бъдат представени данните от социологическо изследване за политическите нагласи на българските граждани, проведено в периода 10-16.12.2007 г.

Пресконференция на тема готовност на администрацията за усвояване на средства от Европейския съюз за водоснабдяване ще се проведе в БТА от 11.00 ч.

Церемония за обявяването на резултатите от 35-то издание на традиционната анкета на БТА - най-добър спортист на балканите за 2007 година ще се състои в пресклуба на агенцията от 12.00 ч.

Празничен концерт с участието на детско-юношески хор "Морска звезда" и дует "Шик” ще състои на 20 декември от 18 часа в читалище "Съгласие".

На 20 декември 2007 г. в 17:00 ч. в Националния археологически институт с музей при БАН се открива Националната изложба „Българска археология 2007”. Тя представя 260 от най-ценните артефакти, открити при археологически разкопки през 2007 г. Изложбата се организира от Министерството на културата – дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” и Националния археологически институт с музей при БАН. Тя се реализира с подкрепата на Националния исторически музей, Регионалните исторически музеи в Пловдив, Варна, Кърджали, Созопол, Нова Загора, Петрич и Етнографския музей в Елхово.

Министерството на държавната администрация и административната реформа насрочва процедура за избор на наемател на лечебно-възстановителната база „Велинград”, управлявана от МДААР. Имотът, който ще бъде даден под наем, се състои от медицински сектор, хотелска част, административен сектор, трафопост, тенис кортове, водоем за питейна вода, водоем за топла вода, гаражи и др. Търгът с явно наддаване ще се проведе на 20 декември 2007 г. от 10.00 часа в сградата на МДААР ул. Аксаков 1. Определена е начална тръжна месечна наемна цена от 24 000 лева без ДДС със стъпка за наддаване 500 лева.

Концерт на македонския пианист Шкелзен Бафтияри ще се състои на 20 декември от 19.00 часа в камерна зала “България”.

На 20 декември т.г. ще се състои церемонията по даряване на 1000 екземпляра на учебника по руски език "Приглашение в Россию" на 45 висши и средни училища, членуващи в Националната мрежа на базовите училища с изучаването на руски език, включително и 133 СОУ "А.С.Пушкин", СУ "Климент Охридски", Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методи" и др. Мероприятието ще направи равносметка на завършващата 2007 година, обявена с Указ на Президента на Русия Владимир Путин за Годината на руския език. В акцията ще вземат участие Н.Пр. извънредният и пълномощен посланик на Русия в България Анатолий Потапов и заместник-министърът на образованието и науката Ваня Добрева и др. Церемонията ще се проведе в 10 ч. в клуба на Посолството на Русия, на адрес бул. "Драган Цанков" 28.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4014 |18.12.2007 Предстоящо на 19 декември . 0| 4186 |17.12.2007 Предстоящо на 18 декември . 0| 4024 |16.12.2007 Предстоящо на 17 декември . 0| 4133 |13.12.2007 Предстоящо на 14 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads