Реклама / Ads
0| 4057 |20.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 21 ноември

.
Единния национален стачен комитет организира митинг с транспаранти, изписващи най-новата най-дълга дума в българския език; събира се Съветът на Партията на европейските социалисти; пристига делегация на най-голямата работодателска организация във Франция.
 
Единния национален стачен комитет организира митинг на 21 ноември, сряда, който ще се проведе пред сградата на Народното събрание, пл. “Народно събрание” от 10.00 часа. Протестната акция е по повод внесения проектобюджет за 2008 г. на Република България за първо четене в пленарна зала с параметри, които не удовлетворяват синдикатите – 4.2% от БВП за образование. От 12.00 ч. представителите на академичната общност (Университетите и Българската академия на науките) ще се съберат за митинг пред Паметника на Св. Климент Охридски. От 12.40 ч. от движението на младите учени ще направят 3 обиколки на Народното събрание, носейки два транспаранта с изписана най-новата най-дълга дума в българския език.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще вземе участие в заключителната сесия на междурегионалния проект FARLAND / бъдещ подход към развитието на поземлените отношения /в гр. Будапеща, Унгария.

В София ще се провежда парламентарната асамблея на Централноевропейската инициатива.

В 9 часа в Тържествената зала в Съдебната палата клетва ще положи новоизбраният председател на Върховния касационен съд Лазар Груев. От 11.30 ч. в сградата на ВСС на ул."Съборна" №9 ще се състои официална церемония по изпращане на досегашния председател на ВКС Иван Григоров и назначаването на Лазар Груев.

От 10 часа ще заседава Висшия съдебен съвет.

Съветът на Партията на европейските социалисти ще заседава в София от днес до 23 ноември 2007 г. Съгласно Устава на ПЕС, Съветът заседава в календарните години, в които не се свиква Конгрес. Съветът, чийто състав е една четвърт от състава на Конгреса, е трибуна за стратегически дискусии относно политиката, която провежда ПЕС. Той е органът, който приема манифеста на ПЕС за участие в изборите за Европейски парламент. В 12:55 на летище София ще пристигне председателят на ПЕС Пол Нируп Расмусен, който ще вземе участие в заседанието на Съвета на ПЕС

Изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност, Таско Ерменков ще изнесе лекция по време на 10-ия Икономически форум на ЦЕИ, на тема „Тенденции и насоки за подобряване на енергийната ефективност на българската икономика”. Презентацията ще се състои от 09 часа, на 21.11.07, в зала 8 на НДК.

Българската асоциация на музикалните продуценти започва подписка за удължаване на срока на защита на изпълнителските и продуцентските права. Инициативата ще бъде представена на открита среща-дискусия с българските изпълнители и продуценти в Зала “София” на Гранд Хотел София от 14.00 часа. 

От 13 ч. в централата на ПП ГЕРБ в НДК председателят на УС на БЛС д-р Андрей Кехайов и оперативното ръководство на съюза, ще се срещнат с Цветан Цветанов – председател на партията, д-р Лъчезар Иванов и експерти на ГЕРБ. Поводът са проблемите в здравеопазването, преговорите по НРД - 2008 и бюджета за здравеопазване за следващата година. 

Кметът на София Бойко Борисов ще открие в 17 ч. обновената театрална зала на общинския театър „Сириус”. Средствата за ремонта са осигурени от бюджета на Столична община по идея на кмета Борисов.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде проведена пресконференция по повод получаването на сертификат ISO 9001 : 2000 за управление на качеството от „Петрол” АД и дъщерните дружества на компанията -„Нафтекс Петрол” ЕООД, „Петрол Техника” ЕООД и „Петрол Транс Експрес” ЕООД. Той ще бъде връчен официално от управителя на сертифициращата организация СЖС България ЕООД, г-н Димитър Марикин.

Кметът на София Бойко Борисов ще приеме в 8.30 ч . делегация на най- голямата работодателска организация във Франция – Движение на предприятията във Франция. 

От 11.00 ч. на 11. ет. в сградата на КНСБ ще се проведе редовната пресконференция на тема: “Социалните последствия от несвоевременно взетите държавни решения за “Кремиковци АД”. Поведение на Синдикалната организация на КНСБ в “Кремиковци” АД”.

В Горна Оряховица ще се проведе първата Национална среща на директори на конкурси. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4083 |19.11.2007 Предстоящо на 20 ноември . 0| 4041 |18.11.2007 Предстоящо на 19 ноември . 0| 4141 |15.11.2007 Предстоящо на 16 ноември . 0| 4090 |14.11.2007 Предстоящо на 15 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads