Реклама / Ads
0| 3911 |22.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 ноември

.
Продължава форумът на Съвета на Партията на европейските социалисти; президентът връчва на участниците в 16-та българска антарктическа експедиция националното знаме; подписват доброволни дългосрочни споразумения за енергийна ефективност.
 

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

Продължава форумът на Съвета на Партията на европейските социалисти в София.

Президентът Георги Първанов ще връчи на участниците в 16-та българска антарктическа експедиция националното знаме. Церемонията ще се състои в Гербовата зала на “Дондуков” 2 в 11.45 часа.

В Руското посолство у нас ще бъдат връчени ордени и други знаци на изтъкнати българи, работещи в областите на икономиката, науката и културата. Церемонията ще е от 14 часа. По-рано през деня посланикът на Руската федерация в Република България Н. Пр. Анатолий Потапов ще награди кмета на София Бойко Борисов с орден „Михаил Ломоносов”. Церемонията ще бъде от 12 часа в кабинета на Бойко Борисов в сградата на Столична община на ул. „Московска” 33.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев заминава на официално посещение в Брюксел, Белгия. Министър Вълчев ще вземе участие в заседанието на Съвета по конкурентоспособност в частта наука.

Зам.-министърът на финансите Любомир Дацов ще участва заседанието на Съвета по икономически и финансови въпроси на ЕС –„Бюджет” в Брюксел.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Лъчезар Борисов ще подпише доброволни дългосрочни споразумения за енергийна ефективност с предприятия, заявили интерес и три бизнес асоциации и браншови камари. Това са: „Интер Пайп” АД, „Елаците-Мед” АД, „Асарел-Медет” АД и др.
Церемонията ще е в МИЕ от 10 часа.

В 11.00 часа в Националния археологически музей на пресконференция ще бъде представено факсимилно копие на най-старата готска библия ”Кодекс аргентеус” (“Сребърната библия”) от VІ век сл. Хр., която се съхранява в библиотеката на Университета в Упсала, Швеция. «Сребърната библия» е копие на Библията преведена на готски език от Вулфила, живял в българските земи през ІV в. Името на Библията произлиза от сребърното мастило, с което е написана. След като бъде видяно от нашата публика в Националния археологически музей, факсимилното копие ще бъде дарено на българската държава от Посолството на Швеция и ще се съхранява в Народната библиотека.

От 23 до 30 ноември 2007 г. в шестте района за планиране ще се проведат семинари, посветени на енергийната ефективност в малките и средните предприятия. Семинарите са част от проекта „Повишаване на културата за ефективно потребление на енергия в малките и средните предприятия, който Министерството на икономиката и енергетиката изпълнява в рамките на Комуникационната стратегия на България за членство в ЕС.

Министерство на труда и социалната политика организира семинар за безопасни и здравословни условия при работа. От 9:00 ч. в хотел „Данюб Плаза“, Русе, ще се проведе пресконференция по повод официалното откриване на втората година на кампанията „Инициатива за здравословно работно място“.

Граждански общински съвет, Инициатива "Граждани за София" и други граждански и екологични организации ще дадат пресконференция на тема: “Новият югозападен вход на София от автомагистрала Люлин - ключ за решаване на проблемите с боклука, както и на транспортните неволи на Овча купел”. Пресконференцията е от 12 часа в БТА.

“Институции, мрежи, организирана престъпност” е темата на конференцията, организирана от Фондация РискМонитор на 23 и 24 ноември в Боровец.

ИДЛО и Патентното ведомство организират семинар на тема „Търговска марка и дизайн на Общността - характеристика, действие и регистриране. Практика на Съда на ЕО”. Форумът е на 22 и 23 ноември.

Предимствата на капиталовия пазар и възможностите за алтернативно финансиране чрез фондовата борса ще бъдат представени на поредната организирана от БФБ-София кръгла маса. За участие са поканени фирми от региона, инвестиционни посредници, банки, представители на БТПП, БСК, представители на академичните среди.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3968 |21.11.2007 Предстоящо на 22 ноември . 0| 4058 |20.11.2007 Предстоящо на 21 ноември . 0| 4083 |19.11.2007 Предстоящо на 20 ноември . 0| 4041 |18.11.2007 Предстоящо на 19 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads