Реклама / Ads
0| 4072 |22.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 23 октомври

.
Обсъждат въпроси на двустранните българо-руски отношения; разискват туризма и сигурността в община Балчик; отчитат дейност на ДФ „Земеделие”; дискутират перспективите и развитието на Спа и Уелнес туризма в България.
 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме заместник-министъра на външните работи на Руската федерация Владимир Титов. Руският заместник-външен министър, който е на посещение в България от 23 до 24 октомври 2007 г., ще има срещи още с президента на Република България Георги Първанов и със заместник-министъра на външните работи Евгения Колданова. По време на престоя на заместник-министър Титов ще бъдат обсъдени въпроси от двустранните българо-руски отношения, актуални теми от международен характер, както и въпроси, свързани с подготовката на провеждането на Година на Русия в България през 2008 г.

В 11.45 ч. на официална церемония в Министерството на външните работи заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев ще връчи почетния знак на МВнР „Златна лаврова клонка” на един от съоткривателите на вируса на СПИН проф. Виторио Колици. Отличието се дава за особено големи заслуги за доказване от научна гледна точка на невинността на българските медици и палестинския лекар Ашраф ал-Хаджудж. Церемонията по награждаването на проф. Колици е открита за медиите.

Работна среща с министъра на вътрешните работи Румен Петков на тема „Балчик- повишаване мерките за сигурност и обществен ред в условията на членство в ЕС" ще се проведе от 13:00ч. в конферентната зала на хотел „Мистрал".

Открита работна среща с Анелия Крушкова - председател на БАТ и Мариела Павлова - изпълнителен директор на "Техноимпекс" на тема „Новите предизвикателства в областта на туризма пред община Балчик" ще се проведе от 14:30ч. в конферентната зала на хотел „Мистрал".

От 10.00 часа в заседателната зала на МДААР ще бъдат отворени офертите на кандидатите по обществена поръчка с предмет „Интегрирано административно обслужване на централно и местно ниво и предоставяне на публични услуги”.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.

От 11.00 ч. в зала № 1 на Върховния административен съд ще се проведе заседание на Общо събрание на колегиите на ВАС във връзка с направено искане от председателя на съда Константин Пенчев за издаване на тълкувателно решение по прилагането на разпоредба от Закона за устройство на територията.

Информационно-консултантска среща с възпитаници на домовете за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи, от Врачански регион ще се състои на 23 октомври. Тя е организирана от Изпълнителна агенция „Военни клубове и информация” и в нея ще участват представители на ръководството на Министерството на отбраната, Генералния щаб на Българската армия и Щаба на Сухопътни войски. Целта е младежите да се запознаят със спецификата на професия „войник” и да им бъдат разяснени условията за набиране на кандидати за професионални войници. Срещата започва в 10.20 часа на 23 октомври 2007 г. в поделение 52 380 – Враца.

БНТ дава пресконференция от 11.00 часа в БТА по повод Тридесет и второто издание на Международния телевизионен фестивал "Златна ракла".

Цирк "Балкански" дава пресконференция от 12.00 часа в БТА.

Изпълнителният директор на Държавен Фонд „Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков ще даде пресконференция на тема: „Дейността на ДФ „Земеделие” от успешното приключване на програма САПАРД към успешния старт на Разплащателната агенция в България ”. Брифингът ще се проведе от 11 ч. в Големия Колегиум на МЗП.

Академичното ръководство на Техническия университет – София представя иновационни проекти от 19.30 ч. във фоайето на блок 12 на Техническия университет – София - бул. „Климент Охридски” 8.

Националната Асоциация по Спа и Уелнес туризъм организира конференция с международно участие на тема: “Перспективи и развитие на Спа и Уелнес туризма в България”, на която ще се дискутират актуалните проблеми и възможностите за развитие на този туристически сегмент. Конференцията ще се състои на 23 октомври от 13,30 ч. в хотел „Марица” в Пловдив.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4160 |21.10.2007 Предстоящо на 22 октомври . 0| 4278 |18.10.2007 Предстоящо на 19 октомври . 0| 4134 |17.10.2007 Предстоящо на 18 октомври . 0| 4151 |16.10.2007 Предстоящо на 17 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads