Реклама / Ads
0| 4213 |23.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 24 април

.
НС обсъжда и гласува промените в кабинета; откриват Българо-сръбски икономически форум; подготвят гостуване в София на най-успешното шоу на всички времена Майкъл Флетли – Lord of the dance; предприемат великденски благотворителни акция.
 

 

Промените в кабинета ще бъдат обсъдени и гласувани в последния ден преди великденската ваканция на депутатите. Според промените, предложени от тройната коалиция, Михаил Миков става министър на вътрешните работи на мястото на Румен Петков, който подаде оставка. Меглена Плугчиева пък става вицепремиер без портфейл. Създаването на новия вицепремиерски пост в кабинета бе една от първите постигнати договорености в коалицията. Валери Цветанов става министър на земеделието и проводолствието на мястото на Нихат Кабил. Д-р Евгений Желев пък заменя проф. Радослав Гайдарски на поста министър на здравеопазването. Николай Цонев става министър на отбраната, като поема този пост от Веселин Близнаков.

Президентът Георги Първанов ще открие Българо-сръбски икономически форум, който ще се проведе в София. Откриването ще бъде от 9.00 часа, като президентът ще бъде там в 10.00 часа, утре, 24 април в хотел „Шератон”, зала „Средец”. Българо-сръбският форум е инициатива на български инвеститори в Сърбия и има за цел да подпомогне по-нататъшното развитие на бизнес отношенията между България и Сърбия. На форума ще присъстват представители на български и сръбски предприятия.

Вратите на Патентното ведомство и неговата Централна патентна библиотека, както и на структурата на ведомството във Варна, ще бъдат отворени за посетители, които биха искали да научат повече за работата на институцията, за същността и начините на защита на обектите на индустриална собственост – изобретения, полезни модели, марки, географски означения, дизайни, както и за предоставяната информация по индустриална собственост и услугите за граждани.

35 младежи от цял свят, членове на Международната младежка мрежа за обучение на връстници – Y-PEER, ще представят театрални етюди с образователна цел по въпросите на сексуалното, репродуктивно здраве и ХИВ/СПИН от 12:45 часа в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

Националният исторически музей и Министерството на вътрешните работи организират от 11 ч. пресконференция. Поводът е откриване на изложбата „Непоказаните съкровища на НИМ” от 11.30 ч. в централното фоайе на музея, която представя най-значимите археологически предмети от основния фонд на музея, които до момента не са включени в постоянната му експозиция. Те са събирани в продължение на десетилетия по различни начини - чрез археологически разкопки и теренни обхождания, чрез дарения, откупки или предоставяни от държавни институции.

От 11.00 часа в пресклуб София прес ще се проведе пресконференция на продуцентска компания АРТ БГ във връзка с предстоящото гостуване в София на най-успешното шоу на всички времена Майкъл Флетли – Lord of the dance. Участниците в пресконференцията ще бъдат Даниел Стефанов и Петър Харалампиев.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 9 часа с лорд Дигби Джоунс – министър на търговията и инвестициите на Великобритания. По време на срещата лорд Джоунс ще запознае Борисов с британския опит в сферата на индустрията, бизнеса, екологията и водния сектор (преработване на питейни и отпадъчни води). На срещата, която ще се състои в Столична община, ще присъства и посланикът на Великобритания в България Н. Пр. Стивън Уилямс.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 13 часа с представители на хипермаркетите на територията на Столична община. По време на срещата ще бъдат обсъдени конкретни мерки за предотвратяване и намаляване количеството на образуваните отпадъци на територията на общината и мерки за стимулиране на отговорното поведение по отношение на управление на отпадъците на цялото население, институциите и бизнеса. До момента участие в срещата, която е по инициатива на г-н Борисов, са потвърдили представители на Mall of Sofia, Кауфланд, „Билла – България” ЕООД, „Пикадили” АД, Хипермаркети HIT и Сити Център София.
Срещата ще се състои в Столична община.

Конфедерацията на независимите синдикати в България, начело с президента доц. д-р Желязко Христов ще отбележи Международния възпоменателен ден на загиналите и пострадали от трудови злополуки работници. За участие са поканени ръководството и представители на Изпълнителна Aгенция „Главна инспекция по труда”, Министерство на труда и социалната политика, Националния осигурителен институт, парламентарните Комисии по Труд и социалната политика и по Здравеопазване, КТ „Подкрепа”, както и на национално представителните работодателски организации.

 

От 12,00 часа в пресклуба на БТА Агенция "Барометър.инфо" ще даде пресконференция на тема "Електорални нагласи на българските избиратели - април 2008. Тестване на центристка коалиция".

В хотел „Радисън” от 10.00 часа ще бъде представен новият аналитичен продукт на Индъстри Уотч “Богатство на домакинствата в България”

В Националния институт на правосъдието се провежда семинар, посветен на управлението на проекти по оперативна програма “Административен капацитет”.

От 13.00 часа в пиано-бара на Гранд Хотел София, ще се състои второто тематично събитие на Българско гурме общество. То ще бъде под надслов „Цветовете на бялото от Българско гурме общество”. Официално ще бъде открит сезонът на белите вина.

От 11:00 часа заместник-кметът на Столична община в направление „Здравеопазване, интеграция на хора с увреждания и социални дейности” Албена Атанасова ще даде пресконференция във връзка с ефективното стартиране на алтернативната социална услуга „Асистент за независим живот”. Пресконференцията ще се състои в Официалната зала на Столична община.

Семинар на тема „Саморегулация на търговските комуникации. Европейски модел и добра практика на Съюза на пивоварите в България” се провежда на 23 и 24 април 2008 година от 9,30 часа в зала „София” на Гранд хотел „София”.

По покана на Министерството на здравеопазването в София се провежда пролетното заседание на Съвместния медицински комитет към Старшия комитет по гражданско и аварийно планиране за управление при извънредни ситуации на НАТО.

От 18.00 ч. в зала „Средец” на Министерството на културата проф. Иван Маразов ще открие официално юбилейна изложба на Ради Неделчев. Тя е по повод 70-годишнината на художника, който ще покаже 39 от картините си.

Кметът на Варна – г-н Кирил Йорданов, съвместно с лидерът на ПД”Свободен избор” Ради Радев ще проведат благотворителна акция във връзка с предстоящите великденски празници. Акцията стартира в 10.00 ч. в дом “Другарче”, където ще бъдат раздадени, освен козунаци и великденски яйца, DVD плейър и множество лакомства и дребни играчки за децата.

Планинската спасителна служба при БЧК провежда курс за обучение на планински спасители-водачи и техните кучета за работа при снежни лавини, при издирване на изгубени хора и работа при бедствия. От 10 часа в Планинската спасителна база на БЧК „Банско” ще се проведат заключителни демонстрации със спасителни кучета.

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ще проведе второто си официално заседание под председателството на заместник-министъра на труда и социалната политика Димитър Димитров във Велинград.

От тази седмица община Ямбол започва кампания за превенция на агресията сред децата „Заедно срещу насилието”. Тя ще стартира на 24 април 2008 г. от 13.30 часа в Ритуалната зала на „Обреден комплекс” ЕООД с прожекцията на документалния филм „Умирай лесно”

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4607 |22.04.2008 Предстоящо на 23 април . 0| 3881 |21.04.2008 Предстоящо на 22 април . 0| 4079 |20.04.2008 Предстоящо на 21 април . 0| 3967 |17.04.2008 Предстоящо на 18 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads